Duelul comunicatelor: Spitalul Județean dă replica celor trei membri ai Consiliului de Administrație

0
244

Conducerea Spitalului Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” din Focșani a transmis presei o serie de precizări referitoare la declarațiile celor trei membri ai Consiliului de Administrație. În comunicatul de presă se arată că Ana Maria Dimitriu, Ciprian Epure și Dragoș Cozma nu sunt numiți de minister, ci printr-un ordin de ministru. Mai mult decât atât, în același comunicat se explică de ce instituția nu era obligată să pună la dispoziție o serie de documente pe care Ana Maria Dimitriu le-a cerut public. Mai jos puteți citi comunicatul integral:

”Avand in vedere intrunirea de la sediul Spitalului Judetean de Urgenta Focsani, a celor trei membri PNL, numiti ca reprezentanti ai Ministerului Sanatatii prin Ordin de Ministru (nu ordin al ministerului!) facem o serie de precizari:
• Persoanele imputernicite de ministrul sanatatii sa reprezinte ministerul in CA al Spitalului judetean au fost convocate in scris, in data de 29 ianuarie 2020, conform prevederilor legale si statutare, la sedinta ordinara din 11.02.2020.
• Fara a fi in posesia procesului verbal vehiculat in spatiul public, dorim sa ii aducem la cunostinta drei. Dimitriu, ca nu am reusit sa identificam in Legea nr. 95/2006, privind reforma in domeniul sanitatii, temeiul legal in baza caruia a solicitat documentele enumerate public.
• Aducem la cunostinta celor interesati, ca activitatea de evaluare a conducerii spitalului este un atribut exclusiv al Ministerului sanatatii prin comisiile special organizate in acest scop in baza unei metodologii.
• De asemenea, accesul la documentele medicale (foi de observatii -care sunt individuale si nu generale- emise pe sectiile spitalului), este supus unei legislatii restrictive, neputand fi comunicate sau inaintate niciunei persoane cu exceptia organelor specializate si abilitate prin lege.
• Specificam faptul ca toate rapoartele organelor de control, inclusiv bugetul de venituri si cheltuieli, lunar, trimestrial si anual se regasesc la Ministerul Sanatatii.
In concluzie, ne dorim sa se inteleaga cat mai clar cum functioneaza din punct de vedere institutional un spital public iar ceea ce se intampla la acest moment, consideram a fi o ingerinta politica nelegala si neavenita, cu efecte de nedorit asupra activitatii spitalului. Precizam ca personalul medical (resursa umana a acestei institutii) este indignat si respinge atragerea in jocuri politice a unui domeniu in care trebuie sa primeze grija fata de pacienti si nu fata de interesele politice”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here