După tragedia de la Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ din lume renunţă la efectele pirotehnice din spectacole

0
232

markus schulz  - După tragedia de la Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ din lume renunţă la efectele pirotehnice din spectacole

Tragedia de la Bucureşti a trezit amintiri dureroase peste ocean. Supravieţuitori şi familii ale victimelor unui incendiu produs într-un club acum 12 ani în Statele Unite, spun că asemanarea cu drama din Colectiv e înfricoşător de asemănătoare. În 2003, 100 de oameni au murit şi 230 au fost răniţi în incendiul produs în clubul Station. Flăcările au izbucnit de la artificiile folosite.

Acum, după nenorocirea din club Colectivm Markus Schulz, unul dintre cei mai apreciaţi DJ din lume, a anunţat că renunţă la efectele pirotehnice din spectacolele sale. Într-un emoţionant mesaj pe Facebook, el şi-a încurajat colegii artişti să-i urmeze exemplul.

„De acum încolo, voi interzice folosirea oricăror flăcări, mici sau mari, şi efecte pirotehnice în show-urile mele din cluburi. Da, meseria mea este să-i distrez pe alţii, dar siguranţa fanilor mei este mai presus de orice. Muzica şi dragostea pentru muzică depăşeşte ca intensitate orice efect vizual.”

În textul publicat pe reteaua de socializare, Schulz şi-a încurajat colegii, dar şi pe organizatorii de evenimente şi patronii de cluburi să îi urmeze exemplul. Markus Schulz, DJ american de origine germană, este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai scenei electronice. În 2012 era declarat DJ-ul numărul 1 în America şi are un catalog impresionant cu 5 albume de studio şi zeci de single-uri şi remixuri. A făcut sute de mii de oameni să danseze la cele mai importante festivaluri şi evenimente din lume.

După tragedia de la Bucureşti este, însă, nevoie de o schimbare, scrie Schulz. Cele mai frumoase experienţe sunt cele pe care le putem împărtăşi cu prietenii a doua zi. Împreună, haideţi să ne unim şi să facem o schimbare în bine, este îndemnul muzicianului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here