E definitiv. Marian Bobocea, cercetat în libertate

0
373

Marian Bobocea va fi judecat în libertate. Decizia este definitivă și a fost dată de magistrații de la Curtea de Apel Galați care au respins contestația procurorilor vrânceni în dosarul în care Bobocea  este suspectat că a cerut retrocedarea unor păduri și terenuri cu documente false.

Marian Bobocea este acuzat, potrivit procurorilor, de săvârșirea a 25 infracțiuni de fals și uz de fals, a șapte infracțiuni de participație improprie la abuz în serviciu având consecințe deosebit de grave”.

Surse judiciare spun că Marian Bobocea ar fi folosit, începând din 2008 și până în prezent, în fața instanțelor de judecată, documente și înscrisuri falsificate, dar și copii falsificate pentru a justifica, în calitate de mandatar, faptul că mama sa, Tinca Bobocea, ar fi titulara de drept pentru 294 hectare de pădure în zona Răstoaca Dumbrăvița, 135 hectare de pădure la Petrești, dar și a 50 hectare teren arabil în preajma municipiului Focșani.

Aceleași surse mai afirmă că în acest dosar în care sunt cercetate retrocedări ilegale mai apar, în calitate de martori, magistrați și notari, bănuiți de procurori că ar fi sprijinit acțiunile ilicite inițiate de Marian Bobocea.

Florin Dărdală, cercetător la Arhivele Statului Focșani, susține faptul că zona împădurită Crângul Petrești a aparținut, inițial, mănăstirii Mera, intrând, apoi, în proprietatea statului român. El mai spune că în Arhivele Statului Focșani nu există niciun document din care să rezulte faptul că pădurea din Crângul Petrești ar fi aparținut bunicului lui Bobocea Marian, așa cum susține acesta.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here