E nevoie de sânge în Vrancea. Ce beneficii au donatorii !

0

 

donari de sangejpg - E nevoie de sânge în Vrancea. Ce beneficii au donatorii !

Centrul de Transfuzie Sanguină din Vrancea duce lipsă de sânge. Potrivit directorului instituției, Mioara Hanță, în acest moment este nevoie urgentă de sânge din grupele A pozitiv și A negativ iar cei pot și vor să doneze sânge o pot face întrucît solicitările curg.

Donatorii trebuie să știe că dacă donează din lichidul lor vital pot salva vieți dar pot avea și beneficii de pe urma gestului pe care îl fac întrucât la o donație de sânge primesc şapte bonuri valorice pentru produse alimentare. De asemenea, donatorului  i se decontează cheltuielile de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge. În plus, donatorii beneficiază și de o reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună. Dacă este salariat, donatorul are dreptul la o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării.

Pot dona sânge persoanele de peste 18 ani dar nu mai în vârstă de 60 de ani, trebuie să fie sănătoase și o greutate de minim 50 de kilograme. Nu pot dona sânge bolnavii de hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele și cancer.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here