Erbicid detectat în 14 mărci importante de bere germană

0

Calitatea berii germane este pusă sub semnul întrebării, după ce o asociaţie ecologistă a anunţat că a descoperit urme de erbicid în 14 dintre cele mai populare mărci de bere din ţară, relatează Reuters. Potrivit studiului realizat de Institutul pentru Mediu din Munchen, în produsele celor mai vândute 14 mărci de bere din Germania a fost detectat peste 0,1 micrograme de glifosat, un erbicid utilizat pe scară globală din anii ’70. Nivelul maxim permis este de 0,1 micrograme în litrul de apă.

Berea Hasseroeder, produsă în landul Saxonia-Anhalt, din estul ţării, conţine cel mai ridicat nivel – 29,74 microgram de glifosat pe litru. Cel mai scăzut nivel, 0,46 micrograme pe litru, a fost detectat în berea Augustiner, produsă la Munchen.

Asociaţia berarilor Brauer-Bund a transmis, într-un comunicat, că studiul a fost făcut pe un număr mic de eşantioane, iar rezultatele nu sunt credibile. La rândul său, Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor a dat asigurări că nivelul de erbicid detectat nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

„Un adult ar trebui să bea în jur de 1.000 de litri pe bere pe zi pentru a ingesta o cantitate suficient de mare încât să îi afecteze sănătatea”, se arată într-un comunicat.

Germania este cel mai mare producător de bere din Europa, cu peste 5.000 de mărci diferite.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here