Exercițiu de alarmare publică privind intervenția în cazul producerii unui cutremur la Panciu

0
98

Joi, 24 noiembrie 2016, începând cu ora 10.30, în orașul Panciu va avea loc un exercițiu de alarmare publică în cazul producerii unor situații de urgență generate de cutremur. Evenimentul este organizat de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Orașului Panciu (CLSU), în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny“ al Județului Vrancea.

„Exercițiul de alarmare publică în caz de cutremur, care se va desfășura joi, 24 noiembrie 2016, va avea două etape. Începând cu ora 10.00, Palatul Administrativ al Orașului Panciu va găzdui ședința CLSU, ce va avea ca scop prezentarea exercițiului, obiectivele, precum și stabilirea tacticii de desfășurare a acestuia. Ulterior, de la ora 10.30, se va derula partea practică a aplicației. Aceasta se va desfășura în diferite puncte de simulare, intens populate, din oraș“, precizează președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Orașului Panciu, primarul Iulian Nica.

Alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Panciu, la exercițiul de alarmare publică vor fi mobilizate școlile, liceele, instituțiile publice și agenții economici din oraș, care vor duce la îndeplinire acțiunile de limitare și înlăturare a efectelor unui cutremur.

„Pe această cale, fac un apel la populație să nu intre în panică în momentul declanșării sistemului de alarmare și să respecte întocmai  indicațiile cadrelor de specialitate pe tot parcursul desfășurării operațiunilor prevăzute de exercițiu“, a declarat primarul Iulian Nica.

Sedinta CLSU 2 - Exercițiu de alarmare publică privind intervenția în cazul producerii unui cutremur la Panciu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here