Fermier din Vrancea, trimis în judecată de DNA pentru că a vrut subvenție cu acte false

0
587
Un agricultor din Vrancea a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA Galați, care susțin în rechizitoriul transmis instanței de judecată că bărbatul, Ionuț Isac, a încasat pe baza unor documente în fals peste 106 mii de lei.

“În perioada 2015-2016, în susținerea unor cereri de acordare a ajutorului nerambursabil (tranșa a II-a), în cadrul măsurii 112 – „instalarea tinerilor fermieri”, inculpatul Isac Ionuț a depus cu rea-credință la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Vrancea, două documente false (certificate de atestare fiscală), prin care se atesta în mod nereal că titularul nu figurează cu datorii către bugetul local și că a îndeplinit condițiile de acordare a sprijinului financiar. Anterior, în același context, inculpatul încasase deja 106.668 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Dosarul a fost înaintat de procurorii anticorupţie spre judecare Tribunalului Vrancea, cu propunerea de a se menține măsurile asigurătorii dispuse.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here