Focșănean de 33 de ani, prins cu o viteză record la Racovițeni, în județul Buzău

0
386

Un focșănean de 33 de ani deține recordul de viteză cu care a fost surprins vreun șofer zilele acestea circulând pe șoselele din Buzău. Bărbatul a fost prins de radar cu 152 km la oră în afara localității Racovițeni, pe șoseaua morții așa cum este denumit DN 2 E 85.

Focșăneanul a rămas pieton pentru 90 de zile după această ispravă.

Dat fiind că în țară ninge iar vântul suflă cu putere pe alocuri, polițiștii au o serie de recomandări:

 Conducătorii auto care pleacă la drum în această perioadă trebuie să spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa condiţiilor de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi!

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă în stare de oboseală, întrucât oboseala la volan poate fi fatală şi îi sfătuiesc să alterneze perioadele de conducere cu pauze de aproximativ 15-30 de minute atunci când călătoresc pe distanţe mari.

Când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă, valoarea unui punct fiind de 105 lei.

În afară de sancţionarea cu amendă, va fi retras certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here