Fostul primar de la Răstoaca, dat pe mâna Parchetului pentru că și-a angajat fiica la Primărie

0
269

Vasile Dima, fostul primar al comunei Răstoaca în perioada 2004-2016, este acuzat că și-a angajat fiica la Primărie pe postul de consilier. Numele său apare într-un raport al Anegției Naționale de Integritate, dat publicității luni dimineață, în care inspectorii de integritate arată că Vasile Dima este suspectat de conflict de interese administrativ și penal.

“În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis Dispoziția privind angajarea pe perioadă determinată în funcția de consilier personal al primarului pentru fiica sa. Astfel, în perioada 27 iunie 2012 – 12 septembrie 2013, fiica persoanei evaluate, a obținut venituri salariale în cuantum de 13.628 Lei. Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în raportul ANI.

Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, pentru a verifica dacă aspectele sesizate se confirmă și dacă Vasile Dima se face vinovat de săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Vasile Dima, fost primar PSD în perioada 2004-2016, este în prezent consilier din partea UNPR în ConsiliulLocal Răstoaca.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here