FOTO: Acțiuni ale pompierilor din Vrancea în școli și biserici

0
375

Pompierii din județul Vrancea au avut în ultima perioadă mai multe acțiuni de educare şi instruire a populaţiei, prin recunoaşteri în teren, acțiuni ce au avut loc la unităţile de învăţământ şi obiectivele de cult.

Astfel, potrivit unei raportări a ISU Vrancea, în intervalul 01 martie – 30 aprilie a.c. au fost executate peste 180 recunoaşteri şi activităţi de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă, dintre care peste 100 la unităţile de învăţământ şi cca. 80 la lăcaşuri de cult.

”Aceste activităţi au ca scop atât cunoaşterea obiectivului de către personalul propriu, în vederea pregătirii pentru intervenţie, cât şi educarea şi instruirea în domeniul situaţiilor de urgenţă, a copiilor şi cadrelor didactice pe de o parte şi a enoriaşilor şi reprezentanţilor bisericilor pe de altă parte. Pe timpul instruirilor s-a pus accent pe cunoaşterea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă precum incendii, cutremure sau inundaţii, îmbinându-se elementele teoretice cu cele practice, de evacuare, adăpostire şi intervenţie. Astfel, s-au verificat căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi, precum şi alte aspecte de interes operativ. Totodată, fost expus modul corect de evacuare din clădiri şi comportamentul ce trebuie adoptat pe timpul manifestării diferitelor situaţii de urgenţă, au fost prezentate mijloacele de primă intervenţie (stingătoarele) şi modul de folosire a acestora, tehnica de intervenţie din dotarea pompierilor (autospecialele de stingere a incendiilor cu apă şi spumă şi accesoriile specifice) şi au fost distribuite materiale informative (broşuri, afişe, pliante) cu recomandări privind prevenirea situaţiilor de urgenţă, dar şi modul de comportare în cazul producerii acestora”, se arată într-un comunicat remis de ISU Vrancea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea menționează că va continua să execute aceste activităţi şi în perioada următoare, ca urmare a interesului manifestat de public şi a eficienţei dovedite în timp a acestei metode directe de educare a populaţiei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here