FOTO: Amenzi de peste 700.000 de lei pentru cei care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare

0
199

Poliţiştii, jandarmii și reprezentanții M.A.P.N sunt în permanență la datorie, în misiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru depistarea persoanelor care nu respectă măsurilor de izolare, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale.

De asemenea, aceștia verifică și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, precum și a celorlalte măsuri impuse pe timpul stării de urgență. În misiunile lor, polițiștii acționează în sistem integrat alături de jandarmi și efective M.Ap.N.,  precum și polițiști locali, pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19) și totodată pentru prevenirea și combaterea infracționalității.

actiune politie amenzi ordonanta militara 1 - FOTO: Amenzi de peste 700.000 de lei pentru cei care nu au respectat prevederile ordonanțelor militareIeri, 02 aprilie a.c., în intervalul orar 12.00-14.00, în cadrul unei acțiuni cu efective mărite desfășurate pe raza întregului județ au acționat peste 240 de polițiști, jandarmi, lucrători M.Ap.N și polițiști locali, organizați în 46 de filtre. În cadrul acțiunii au fost verificate 1.296 de autoturisme și au fost legitimate peste 1.900 de persoane.

Cu această ocazie au fost constatate 241 de contravenții, fiind aplicate sancțiuni în valoare de peste 447.000 lei, din care 5 la Legea 61/1991, 21 la OUG 195/2020 și 20 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 12 /1990. 196 de sancțiuni în valoare de peste 290.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și a măsurilor de izolare. De asemenea au fost controlați 52 de agenți economici, pentru nerespectarea prevederilor impuse de ordonanțele militare. Astfel de acțiuni vor fi executate zilnic, în scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19 și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Precizări importante!

Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu  data de astăzi, limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, sunt următoarele:

  • 2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice;
  • 10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

Totodată, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:

  1. a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  2. b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  3. c) suspendarea temporară a activității;
  4. d) desființarea unor lucrări;
  5. e) refacerea unor amenajări.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here