GALERIE FOTO: Amplu exercițiu al pompierilor la Kaufland

0
ISU Vrancea a desfășurat, joi, un amplu exerciţiu la Kaufland Focșani. Pompierii, ca și ceilalți participanți la exercițiu, au avut de respectat un scenariu.

Potrivit acestuia, în urma unor lucrări de mentenanță la instalația de climatizare a supermarketului s-a produs o avarie ce a declanșat un incendiu care se manifesta violent la nivelul acoperișului, cu posibilități de propagare spre interior. Ca urmare a degajărilor mari de fum și a desprinderii unor elemente de construcție din tavanul clădirii, 3 persoane au fost surprinse în interior, posibil rănite.

Prima situaţie specifică generată a constat în producerea unui incendiu ca urmare a unor defecțiuni tehnice în camera serverului situată în zona administrativă de la etajul obiectivului. Ulterior, a doua situaţie specifică s-a produs ca urmare a lucrărilor de modernizare și reamenajare a spațiilor exterioare, pe timpul unor lucrări de excavații din parcarea adiacentă obiectivului unde au fost descoperite elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

La exerciţiu au participat şi echipaje ale SAJ, Inspectoratului de Jandarmi, IPJ, SVSU Focşani, S.D.E.E. Muntenia Nord Focşani, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

“Situaţiile tactice create prin planul cu organizarea şi desfăşurarea exerciţiului au fost gestionate corect și coerent pentru o situație de urgență de o asemenea amploare. Scopul principal al exerciţiului comun a constat în pregătirea, atât a personalului obiectivului, cât şi al celorlalte forţe participante în vederea gestionării tipurilor de risc specifice obiectivului ce s-ar putea produce în asemenea situaţii, precum şi de înlăturare a efectelor negative prin salvarea vieţilor omeneşti aflate în pericol şi reducerea pagubelor”, au transmis reprezentanţii ISU Vrancea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here