FOTO: Caz rezolvat! Nu se va impune o nouă taxă, pentru salubrizarea stradală

1

Luni după-amiază, la şedinţa în care a fost dezbătut proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale ce vor fi aplicate în 2019, numărul focșănenilor prezenți în sala de ședințe a Primăriei Focșani a fost sub așteptări.

sedinta consiliul local3 - FOTO: Caz rezolvat! Nu se va impune o nouă taxă, pentru salubrizarea stradalăLiberalii s-au aflat, în schimb, în număr mare în sală. Propunerea privind instituirea unei taxe pentru salubritatea stradală nu îşi va găsi locul în proiect. De la început, primarul Cristi Misăilă a arătat că introducerea acestei taxe, impusă de Curtea de Conturi, era doar o recomandare a funcţionarilor din aparatul de specialitate al Primăriei.

Recomandarea nu s-a regăsit şi în proiect, arătându-se că rămâne la latitudinea Consiliului Local dacă această taxă este sau nu introdusă. În urma reacţiilor vehemente apărute în spaţiul public, puterea din Consiliul Local a făcut un pas în spate.

sedinta consiliul local2 - FOTO: Caz rezolvat! Nu se va impune o nouă taxă, pentru salubrizarea stradalăPrin vocea viceprimarului Ionuţ Mersoiu, PSD a arătat că va propune un amendament privind faptul că salubritatea stradală să fie suportată de la bugetul local, şi nu prin intermediul unei taxe special constituite în acest sens.

Prin urmare, pentru al doilea an consecutiv în care s-a încercat introducerea unei noi taxe, demersul a eşuat. E de aşteptat, totuşi, ca discuţiile să continue şi în plenul şedinţei Consiliului Local, care va avea loc miercuri.

sedinta consiliul local4 - FOTO: Caz rezolvat! Nu se va impune o nouă taxă, pentru salubrizarea stradală

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here