FOTO: Compartiment de gastroenterologie la Spitalul Orășenesc Panciu

0
215

La Spitalul Orășenesc Panciu se va înființa un compartiment de gastroenterologie. Primarul Iulian Nica a anunțat că unitatea medicală a primit aviz favorabil în acest sens de la Ministerul Sănătății.

„Săptămâna trecută, am reușit să obținem avizul de înființare a unui compartiment de gastroenterologie la nivelul Spitalului Orășenesc Panciu. Acesta va avea un număr de 5 paturi, transferate de la alte secții existente, și anume: 3 de la Chirurgie, 1 de la Pediatrie și 1 de la Obstetrică-Ginecologie. În perioada următoare, vom primi și vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în vederea obținerii avizului de funcționare“, a precizat primarul Iulian Nica.

Edilul-șef a adăugat că înființarea compartimentului de gastroenterologie a fost justificată de numărul foarte mare de pacienți care au beneficiat de consultații la cabinetul de specialitate existent în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului.

„În ultimii doi ani, cabinetul din ambulatoriu a avut o adresabilitate foarte mare din rândul pacienților, fapt care ne-a determinat să solicităm înființarea acestui compartiment cu 5 paturi, pentru a se putea face internări și tratamente“, a explicat primarul Iulian Nica.

În prezent, la Spitalul Orășenesc Panciu funcționează un cabinet de gastroenterologie, înființat în cadrul proiectului cu finanțare europeană Modernizarea și dotarea cu echipamente de spacialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea, investiție implementată de către Primăria Orașului Panciu.  Cu acest prilej, a fost achiziționat și aparatul marca Stortz (proveniență Germania), care permite atât diagnosticarea bolilor, cât și prelevarea de probe pentru biopsii sau teste rapide pentru detectarea infecției cu Heliobacter pylori.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here