FOTO: Concurs Interjudețean de Mărțișoare la Panciu

0

Luni, 12 martie 2018, a avut loc jurizarea lucrărilor înscrise la Concursul Interjudețean de Mărțișoare „Firul alb şi firul roşu – Între tradiţie şi inovaţie”, inițiat de maistrul instructor Lenuța Panaete, de la Cercul de Artă Textilă, din cadrul Clubului Copiilor Panciu. Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este organizat împreună cu Primăria Orașului Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu și Palatul Copiilor Focșani, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

„Concursul are ca scop lărgirea orizontului educaţional al elevilor, dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii în domeniul artistic, păstrarea tradiţiilor şi transmiterea mesajului artistic generaţiilor următoare, cultivarea abilităţilor de comunicare în relaţiile interpersonale, precum și valorificarea materialelor reciclabile“, precizează maistrul-instructor Lenuța Panaete.

Anul acesta, în concurs au fost înscrise peste 480 de lucrări, realizate de elevi proveniți din 37 de cluburi și palate ale copiilor din 19 de județe (Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Covasna, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Huneodoara, Ialomița, Iași, Mureș, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea) și din Municipiul București.

Secțiunile concursului sunt:

  1. Mărţişoare tradiţionale;
  2. Mărţişoare din materiale reciclabile;
  3. Mărţişoare neconvenţionale.

La fiecare secţiune, lucrările au fost jurizate pe categorii de vârstă, respectiv:    7-10 ani; 11-14 ani; 15-18 ani.

Toate lucrările vor fi expuse în Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu“, care va găzdui miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 12.00, festivitatea de premiere. Organizatorii vor recompensa câștigătorii cu diplome – locul I, II, III şi menţiune – la fiecare categorie de vârstă şi secţiune. Totodată, vor fi acordate și diplome de participare pentru profesorii coordonatori.

„Și în 2018 – Anul Centenarului Marii Uniri – Primăria Orașului Panciu sprijină organizarea Concursului Interjudețean «Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație». Este un proiect cultural-educativ deosebit, care evidențiază și promovează mărțișorul – ca tradiție și, în același timp, ca un simbol al începutului de primăvară. Numărul mare de lucrări înscrise la ediția din acest an demonstrează că mărțișorul este încă iubit și apreciat în rândul tinerei generații și că își merită pe deplin locul în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Imaterial UNESCO“, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.