FOTO: Condițiile inumane în care vor învăța, de luni, elevii Școlii Ion Basgan, la fostele internate școlare

0

Două unități de învățământ, respectiv Școala Duiliu Zamfirescu și Școala Ion Basgan, intră în reabilitare. Sutele de elevi ai celor două școli vor învăța în diverse unități, împărțiți pe unde s-a găsit loc. Elevii uneia dintre școli au fost împărțiți în cinci unități, iar cei de la cealaltă școală în trei unități. Și pentru gazde, și pentru musafiri, orele vor fi mai scurte și vor fi cazuri în care se va învăța în trei schimburi. Elevii din ciclul primar de la Școala Basgan vor începe anul școlar în fostele internate de pe strada Alecu Sihleanu. Pe copii îi așteaptă niște condiții de groază, după cum se vede din fotografiile trimise de un părinte.

Acesta a fost, zilele trecute, în spațiul în care vor învăța copii, și s-a îngrozit. Clasele sunt mici și neîncăpătoare, dar primitoare, cu efortul făcut de învățătoare și părinți. Imaginile de groază provin de pe casa scărilor și de la toalete.

internat str alecu sihleanui scoala2 - FOTO: Condițiile inumane în care vor învăța, de luni, elevii Școlii Ion Basgan, la fostele internate școlareBăile arată ca după bombardament, cu uși improvizate și faianță spartă. Plăcile de faianță care lipsesc nu au fost înlocuite, în locul respectiv fiind dată o mână de vopsea. Învățătorii vor folosi, ca să ajungă la clase, o scară fără geamuri, unde sticla a fost înlocuită de placaj. Imaginea a stârnit revolta părinților. “Când am văzut baia aia și placajele acelea în loc de geamuri am crezut că pică cerul pe mine. Nici nu-mi vine să mai trimit copilul la școală, când știu ce fel arată toaleta aia. Și cred că după ce începe școala, situația se va înrăutăți”, ne-a spus părintele care ne-a trimis fotografiile.

Faptul că la Școala Ion Basgan nu s-au făcut lucrări pe perioada vacanței a stârnit și revolta fostului director.

“DE CE NU SE REABILITEAZĂ ȘCOLILE VARA???
Faptul că nu se lucrează vara la reabilitarea școlilor, a devenit un obicei în Focșani! Am văzut această ”rețetă” și în cazul școlilor 9, 1 și 8, cu mutarea elevilor pentru un an și lucrări făcute toamna și iarna. PE NIMENI NU DERANJEAZĂ CĂ ȘCOALA E BULVERSATĂ, pentru că INSTITUȚIILE (STALINISTE) NU RESPECTĂ EDUCAȚIA; COPIII; PĂRINȚII CI, NUMAI PROCEDURILE!!! Cine a fabricat aceste proceduri?… aceleași instituții!
Domnule Primar, de ce nu s-a lucrat, TOATĂ VARA, la reabilitarea școlilor 2 și 10 din Focșani, în proiecte demarate în 2017? Instituțiile au tot dat, toată vara, avize, cu termene lungi, inclusiv Primăria, astfel încât constructorul nu a primit acordul de a începe lucrările, iar elevii vor fi mutați prin alte școli, deși AȚI PROMIS CĂ NU SE VOR MUTA ELEVII? Proceduri, formalisme, tergiversare, ÎN INTERESUL CUI???”, a scris pe Facebook fostul director al Școlii Ion Basgan, Tiberiu Dima.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here