FOTO: Două echipe de robotică de la Unirea, premii la un concurs internațional

0
124

Cea de-a XI-a ediție a concursului „Trofeul Internațional de robotică ROBOTOR” a adunat la start numeroși elevi din România, Bulgaria, Macedonia, Serbia și Republica Moldova. Gazda ediției din acest an a fost orașul Brașov, care în perioada 29 august – 01 septembrie, a oferit celor peste 130 de participanți posibilitatea de a-și etala aptitudinile și competențele din programare și robotică. Colegiul Național „Unirea” Focșani a fost reprezentat de echipele CNU1 si CNU3, coordonate și însoțite de profesoarele Neșu Liliana și Vulpoiu Genovica.

Concursul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni, iar echipele au trebuit să construiască roboți cât mai originali și eficienți în îndeplinirea obiectivelor prestabilite. Echipa CNU1 obținut locul I la secțiunea Freestyle, clasa Open, categoria seniori. Echipa este formată din elevii uniriști Chicoș Vlad, Necula George, Ghimpu Monica și Grosu Viviana. Aceștia au construit o dronă Quadcore capabilă să zboare și să filmeze împrejurimile folosind o cameră web, ce se poate mișca la 180 de grade pe axele X si Y; aceasta se conectează la o aplicație de pe telefonul mobil cu sistem de operare android, de unde se realizează controlul camerei și unde este transmisă imaginea.

Echipa CNU3, formată din elevii Burdușa Petru, Manolache Alexandru, Iorgulescu Diana și Tăbăcaru-Nazarie Irene a participat la secțiunea Linefollower, clasa Kit, categoria seniori. Robotul botezat de aceștia cu numele „Dizzy” a reușit să aducă echipei premiul III. Participarea din acest an dar și procurarea materialelor necesare construirii roboților au fost posibile prin sprijinul financiar oferit de către SC Premium Porc Group.

Trofeul Internațional de robotică ROBOTOR” este un eveniment ce promovează robotica în rândul elevilor din România și Europa. Concursul a fost inițiat de către domnul profesor Mihai Agape de la Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, filiala Orșova în anul 2008. Este prima competiție de robotică la nivel preuniversitar din România având două evenimente principale: competiția și simpozionul de robotică. ROBOTOR este inclus în Calendarul Activităților Educative al Ministerului Educației Naționale ca proiect internațional.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here