FOTO: Echipa USR PLUS Vrancea a aniversat ziua de 1 Decembrie printr-o comemorare emoționantă

0
85

Echipa USR PLUS Vrancea a sărbătorit Ziua Națională printr-un gest de prețuire a celor mai marcante momente istorice de pe teritoriul județului nostru, care au contribuit la conturarea României Mari și la crearea contextului Marii Uniri de acum 101 ani.

Peste 50 de membri ai USR PLUS Vrancea au participat la un tur al mausoleelor și monumentelor eroilor, la Focșani, Mărășești, Mărăști, Soveja, Străoane și Adjud. Au fost momente pline de emoție, dar și de bucurie și mândrie națională.

Iată câteva declarații ale liderilor USR Vrancea despre evenimentul de astăzi și despre motivele alegerii acestui mod de a sărbători ziua de 1 Decembrie:

1 decembrie usr plus vrancea2 - FOTO: Echipa USR PLUS Vrancea a aniversat ziua de 1 Decembrie printr-o comemorare emoționantă„Pentru echipa USR Vrancea, momentele de reflecție asupra istoriei cum a fost cel de astăzi sunt cele care ne fac să ne simțim și mai responsabili pentru misiunea pe care ne-am asumat-o. România de la 1918 a fost făcută de oameni care nu nu au stat deoparte, de români patrioți care au pus interesul național deasupra celui personal. Avem multe de învățat de la acești români, pentru al căror sacrificiu avem respect și ne dorim a nu fi fost în zadar. Ca și acum 101 ani, avem nevoie de Unire pentru a face România nu doar mare, ci și sănătoasă, vindecată de toate „molimele” prin care a trecut în istoria recentă. Împreună, facem România bine!” – Mihăiță Lepădatu, președintele USR Vrancea.

1 decembrie usr plus vrancea3 - FOTO: Echipa USR PLUS Vrancea a aniversat ziua de 1 Decembrie printr-o comemorare emoționantă„Am celebrat povestind despre eroii ce au facut posibilă această realizare națională. Am refăcut drumul de glorie al armatei române și am evocat patriotismul Reginei Maria. Nu l-am uitat nici pe generalul Berthelot care ne-a pus armata pe picioare. Cele mai emoționante istorisiri au privit faptele eroice ale simplilor soldați și de aceea am ținut să îi omagiem. Fara jertfa lor ce am fi fost astazi?” – Dan Nichita, vicepreședintele USR Vrancea.

„Privim cu optimism momentul în care se află România după 101 ani. Deși visul de unire al națiunii s-a împlinit, deși războiele armate s-au încheiat, mai avem încă bătălii de purtat pentru o Românie decentă. Încă mai sunt copii care merg seara la culcare flămânzi, încă mai sunt tineri care nu pot merge la școală din cauza greutăților materiale, încă mai sunt români departe de țara lor, cu al cărei dor trăiesc în fiecare zi, pe care o poartă în suflet, dar care nu este încă pregătită economi1 decembrie usr plus vrancea5 - FOTO: Echipa USR PLUS Vrancea a aniversat ziua de 1 Decembrie printr-o comemorare emoționantăc să îi primească. Nu pentru ca România nu are resurse, nu pentru că nu sunt bani, ci pentru că nu este administrată responsabil. Suntem aici pentru a pune umărul la schimbarea României în una pe care eroii pe care i-am comemorat astăzi și-ar fi dorit-o pentru noi la 101 ani de la Marea Unire. La mulți ani, România!” – Liviu Macovei, președintele filialei locale USR Focșani.

1 decembrie usr plus vrancea4 - FOTO: Echipa USR PLUS Vrancea a aniversat ziua de 1 Decembrie printr-o comemorare emoționantă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here