FOTO: Gheorghe Mărmureanu știe când va fi următorul mare cutremur. Anul 2040, unul de cotitură pentru România

0
Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a fost prezent, luni, la Focșani, unde a conferențiat în fața profesorilor de geografie despre cutremurele care se produc în România, în general, și în zona Vrancea, în special.

El a declarat că din analizele şi cercetările sale următorul mare cutremur care se va produce în România va fi în anul 2040. Mărmureanu a recunoscut că nu se pot face estimări precise, dar a ajuns la această concluzie după ce a cercetat marile cutremure produse în Vrancea începând din anul 1701 până în prezent.

”Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de mine. Aceasta e prima variantă, iar a doua variantă e ca un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus Mărmureanu.

El a mai arătat că Vrancea este o zonă protejată seismic în cazul unui cutremur de mare adâncime. Zona epicentrală ar fi, în schimb, devastată în cazul unui cutremur major produs la o adâncime mică.

El le-a mai transmis profesorilor care au luat parte la conferință că nu există motive de îngrijorare, întrucât Vrancea e o zonă recunoscută pentru cutremurele de adâncime mare.

ANGAJARE online copy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.