FOTO: Incendiul de la școala din Ivăncești, de luna trecută, i-a adus titlul de “pompierul lunii februarie”

0
Plutonierul adjutant Cosmin Subici, comandant de echipaj la Stația de Pompieri Vidra, a fost declarat de ISU Vrancea “pompierul lunii februarie”.

Titlul i-a fost acordat pentru modul în care a coordonat, în calitate de șef gardă de intervenție-stingere, misiunea de stingere a incendiului izbucnit la școala din satul Ivăncești, comuna Bolotești, pe 28 februarie.

Iată cum a intervenit pompierul în acea zi:

Cosmin Subici pompierul lunii februarie3 - FOTO: Incendiul de la școala din Ivăncești, de luna trecută, i-a adus titlul de “pompierul lunii februarie” “Subofițerul îndeplinea, în acea zi, funcția de Apelul telefonic primit în jurul orei 14:40, la numărul unic de urgență 112, în ultima zi a lunii februarie, anunța că iese fum din acoperișul Școlii Primare Ivăncești și faptul că nu sunt persoane surprinse în interior, deoarece orele de curs se desfășoară dimineața. Imediat, sub coordonarea plutonierului adjutant Subici Cosmin, la locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În drum spre intervenție, apar reveniri la informațiile preliminare, ”acoperișul arde generalizat”. În mintea subofițerului începuse să se desfășoare planul de acțiune. Echipajele conduse de el au fost primele care au ajuns la fața locului. De îndată, s-a trecut la recunoașterea în teren și la verificarea imobilului. A vrut să se asigure că nu se află nimeni în interior.

Cosmin Subici pompierul lunii februarie2 - FOTO: Incendiul de la școala din Ivăncești, de luna trecută, i-a adus titlul de “pompierul lunii februarie”Din fericire, nu exista posibilitate de propagare a incendiului la vecinătăți, imobilul aflându-se la distanță de celelalte clădiri. S-a efectuat apoi localizarea incendiului care se manifesta pe o suprafață de 200 mp. Din cauza suprafeței mari care era cuprinsă de flăcări, în sprijin au mai fost trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În tot acest timp s-a aflat în prima linie (foto 5), contribuind la stingerea focului în limitele găsite. Prin măsurile întreprinse de către plutonierul adjutant Subici Cosmin au putut fi salvate documentele, mobilierul și alte bunuri aflate în interior”, au transmis reprezentanţii ISU Vrancea.

Cosmin Subici pompierul lunii februarie4 - FOTO: Incendiul de la școala din Ivăncești, de luna trecută, i-a adus titlul de “pompierul lunii februarie” Cosmin Subici pompierul lunii februarie5 - FOTO: Incendiul de la școala din Ivăncești, de luna trecută, i-a adus titlul de “pompierul lunii februarie”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here