FOTO: Începând cu anul școlar 2017-2018, toți elevii din Orașul Panciu vor învăța într-un singur schimb

0
Începând cu anul școlar 2017-2018, toți elevii din Panciu vor învăța într-un singur schimb. Anunțul a fost făcut luni, 11 septembrie 2017, de primarul Iulian Nica la festivitatea de deschidere a noului an de învățământ.

„Pentru prima dată, după o jumătate de secol, toți elevii de la cursurile de zi, din ambele licee, vor învăța într-un singur schimb! Astfel, și elevii de la Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» vor veni la cursuri doar dimineața, de la ora 8.00, ca și colegii lor de la Liceul Teoretic «Ioan Slavici», care învață într-un singur schimb încă de anul trecut. Sunt convins că această măsură va avea consecințe benefice pentru toţi factorii implicaţi în actul educaţional: elevi, profesori, şi părinţi“, a precizat primarul Iulian Nica.

În prima zi de școală, Primăria Orașului Panciu a păstrat tradiția de a oferi elevilor din clasele pregătitoare, celor din ciclul primar și gimnazial, precum și preșcolarilor, câte un set de rechizite gratuite. „Este încă un motiv să fiți la fel de motivați, de implicați și de responsabili, ca și în anul școlar anterior. Sunt sigur că eforturile voastre vor fi din nou încununate de performanțe și rezultate de excepție, care vor face să se vorbească la superlativ despre învățământul păncean“, a afirmat Iulian Nica.

Noul an școlar a fost precedat de o slujbă de binecuvântare, oficiată de protopopul Vasile Dabija, împreună cu un sobor de preoți din parohia Panciu.

„În numele Înalt Prea Sfințitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care cu părintească dragoste ne poartă în rugăciunile sale, vă doresc ca bunul Dumnezeu să vă dăruiască minte luminată, înțelepciune, echilibru și să vă ajute să aduceți întotdeauna bucurie părinților voștri, stimaților dascăli care, cu multă responsabilitate, se dedică educării vostre și, în același timp să deveniți vrednici fii ai patriei și neamului românesc și ai Bisericii Drept Măritoare! Succes în tot ceea ce vă doriți să realizați în noul an școlar!“, a spus preotul protopop Vasile Dabija.

La eveniment au mai participat deputații Angel Tîlvăr și Nicușor Halici, inspectorul școlar Aurora Lefter și locotenentul Mădălin Nica, de la Inspetoratul Județean de Jandarmi Vrancea, fost absolvent al școlilor păncene.

După inaiugurarea anului școlar 2017-2018, primarul Iulian Nica, deputatul Nicușor Halici și inspectorul școlar Aurora Lefter au vizitat Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“. Nicușor Halici a felicitat administrația locală pentru condițiile de studiu la standarde europene oferite elevilor și profesorilor din Panciu și i-a îndemnat pe copiii să învețe pentru a deveni oameni de bază ai societății.

„Este cea mai frumoasă perioadă din viața voastră: perioada în care veți învăța și vă veți forma pentru a prelua frâiele și să duceți țara mai departe, spre un viitor mau bun și mai strălucitor, așa cum și noi am preluat-o și noi de la părinții noștri. Vă urez să ai un an liniștit, cu rezultate deosebite!“, le-a transmis elevilor deputatul Nicușor Halici.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here