FOTO: Medicii de familie amenință cu greva generală

0
Mai mulți medici de familie din Vrancea au pichetat sediul Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate.

Acțiuni similare au avut loc și în alte județe ale țării, precum și în Capitală. Acțiunea de pichetare a reprezentat un prim pas făcut de medici pentru a-și exprima nemulțumirile față de subfinanțarea asistenţei medicale primare din România.

“Nemulțumirile nostre nu sunt de azi sau de ieri. Au crescut de-a lungul anilor și mereu am atras atenția cu privire la problemele cu care ne confruntăm, dar nu s-a rezolvat nimic. În loc să fim medici, suntem funcționari, pentru că birocrația e excesivă și nu mai avem timp de pacienți. Cea mai mare problemă este subfinanțarea, din cauza căreia nu ne permitem să plătim asistentele pe care le avem la cabinete la nivelul salariilor care sunt în spitale. Este o mare nemulțumire în rândul medicilor de familie din toată țara”, a declarat medicul de familie Cristina Ducan.

Medicii spun că au susținerea asociațiilor de pacienți și au depus un memoriu la sediul CJAS Vrancea, pentru a fi transmis mai departe la sediul CNAS. Medicii de familie, alături de cadrele medicale medii, sunt hotărâți să intre în grevă generală.

Ei iau în calcul chiar rezilierea contractelor încheiate cu casele de asigirări de sănătate, dacă de la 1 ianuarie 2018 acestea nu vor fi modificate.

protest medici de familie1 - FOTO: Medicii de familie amenință cu greva generală protest medici de familie3 - FOTO: Medicii de familie amenință cu greva generală protest medici de familie5 - FOTO: Medicii de familie amenință cu greva generală

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here