FOTO: Militarii Brigăzii 8 LAROM prezenți la un exercițiu multinațional desfășurat în Germania

0
229

În perioada 23 februarie-10 martie, un detaşament de militari români a participat la exerciţiul multinaţional, multieşalon, Dynamic Front 18, desfăşurat la Centrul de Instruire din Grafenwoehr, Germania. La exerciţiu au luat parte aproximativ 3.700 de militari din state aliate şi partenere, precum Cehia, Franţa, Spania, Germania, Italia, Lituania, Letonia, Polonia, Macedonia, Bulgaria, Georgia, Marea Britanie, România, SUA, Canada, Norvegia şi Turcia. Detașamentul românesc a fost alcătuit din 22 de militari din Forţele Terestre, aparţinând Brigăzii 8 LAROM Alexandru Ioan Cuza, din Focşani, şi Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă Eremia Grigorescu, din Sibiu, şi condus de comandantul Batalionului 81 LAROM, locotenent-colonel Gelu Perju.

exercitiu militari brigada 8 larom 4 - FOTO: Militarii Brigăzii 8 LAROM prezenți la un exercițiu multinațional desfășurat în GermaniaDynamic Front 18 a fost planificat şi condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), şi a avut ca scop testarea interoperabilităţii, antrenarea şi evaluarea structurilor de conducere şi execuţie în vederea perfecţionării tehnicilor, tacticilor şi procedurilor specifice privind planificarea şi executarea sprijinului prin foc al artileriei la nivel de corp de armată. Pentru executarea tragerilor de artilerie cu muniţie reală, au fost folosite aproximativ o sută de guri de foc, printre care şapte lansatoare de rachete şi nouăzeci şi patru de piese de artilerie. Exerciţiul a fost axat pe găsirea soluţiilor optime în scopul stabilirii, ridicării şi consolidării nivelului de interoperabilitate şi pe antrenarea personalului naţiunilor participante pentru prevenirea şi descurajarea unei potenţiale crize regionale.

exercitiu militari brigada 8 larom 3 - FOTO: Militarii Brigăzii 8 LAROM prezenți la un exercițiu multinațional desfășurat în GermaniaPentru personalul Brigăzii 8 LAROM participant la exerciţiu a fost o experienţă unică de a coopera cu aliaţii şi partenerii la nivelul unui corp de armată şi o oportunitate de a-şi demonstra profesionalismul și disponibilitatea în scopul deservirii unui ţel comun, acela de a contribui la asigurarea securităţii europene regionale. De asemenea, acest exerciţiu a constituit şi poate constitui şi pe viitor un forum de dezbateri pentru a armoniza principalele concepte, definiţii şi tendinţe privind sprijinul prin foc la nivelul unui corp de armată în mediul multinaţional, aliat sau de coaliţie. (text:cpt. Mare Daniel / Foto: Batalionul 81 LAROM)

exercitiu militari brigada 8 larom 2 - FOTO: Militarii Brigăzii 8 LAROM prezenți la un exercițiu multinațional desfășurat în Germania

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here