FOTO: Polițiștii au acționat pentru prevenirea spargerilor de locuințe

0

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 12 state din Europa, au lansat astăzi prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuință.

ziua europeana de prevenire a furturilor din locuinta ipj vrancea2 - FOTO: Polițiștii au acționat pentru prevenirea spargerilor de locuințeCampania „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” este finanțată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN, EUROPOL și alte 12 state, își propune să atragă atenția asupra prevenirii infracțiunilor de furt din locuințe.

Astfel, prin activitățile din această zi, la nivel european, specialiștii în prevenirea criminalității recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

ziua europeana de prevenire a furturilor din locuinta ipj vrancea3 - FOTO: Polițiștii au acționat pentru prevenirea spargerilor de locuințePotrivit reprezentanților IPJ Vrancea, în primele cinci luni ale anului 2019 au fost sesizate, la nivelul întregului județ, 136 de infracţiuni de furt din locuinţe, cu 15.53% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018. Analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție. Pentru marcarea acestei zile, polițiștii vrânceni, în colaborare cu trei societăți de pază de pe raza mun. Focșani, au distribuit 650 de materiale preventive și au purtat discuții cu cetățenii, oferindu-le acestora recomandări pentru a nu deveni victime ale acestui gen de furt.

ziua europeana de prevenire a furturilor din locuinta ipj vrancea4 - FOTO: Polițiștii au acționat pentru prevenirea spargerilor de locuințe

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here