FOTO: Pompierii au simulat un incendiu la Gugești

0

Pompierii focșăneni au desfășurat, joi, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unui incendiu izbucnit la un operator economic în comuna Gugeşti.

Antrenamentul pompierilor a inclus două situaţii tactice. În prima situație tactică s-a presupus că, din cauza apariţiei unui scurtcircuit electric, are loc un incendiu la depozitul de produse finite a obiectivului, cu posibilităţi de propagare la corpurile de clădiri învecinate. Personalul intervine, angajații sunt evacuați, alimentarea cu energie electrică şi gaze e întreruptă, dar se sună și la 112. Pompierii au ajuns la fața locului cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, o altă autospecială venind de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gugeşti.

“La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că incendiul se manifesta în depozitul de produse finite cu pericol de propagare la clădirile învecinate. Administratorul operatorului economic înştiinţează comandantul acţiunii că în urma autoevacuării persoanelor şi efectuării prezenţei s-a constatat absenţa unui angajat, care a fost observat ultima dată în depozitul de produse finite şi cel mai probabil nu a putut părăsi clădirea din cauza degajărilor mari de fum. Astfel, a doua situaţie tactică a presupus căutarea, salvarea şi acordarea primului ajutor calificat persoanei intoxicată cu fum şi care prezinta arsuri pe membrele superioare.

S-a intervenit atât pentru localizarea, lichidarea incendiului, protecţia vecinătăţilor, înlăturarea efectelor negative produse cât şi pentru căutarea, salvarea și acordarea primului ajutor medical calificat persoanei surprinsă de incendiu”, a transmis plt.adj. Florin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea.

Astfel de exerciții au loc frecvent, scopul lor fiind nu doar antrenarea pompierilor, cît și pregătirea oamenilor şi a tuturor factorilor cu atribuţii în domeniul situațiilor de urgență.

Potrivit reprezentanților ISU Vrancea, exercițiul de joi și-a atins obiectivele propuse.
simulare incendiu gugesti isu vrancea5î - FOTO: Pompierii au simulat un incendiu la Gugești

simulare incendiu gugesti isu vrancea6 - FOTO: Pompierii au simulat un incendiu la Gugești simulare incendiu gugesti isu vrancea2 - FOTO: Pompierii au simulat un incendiu la Gugești

simulare incendiu gugesti isu vrancea - FOTO: Pompierii au simulat un incendiu la Gugești

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here