FOTO: Porci transportați ilegal, incinerați de teama pestei porcine africane

0

După ce pesta porcină africană a fost confirmată în trei comune din Vrancea, dar și ca urmare a evoluției bolii în alte județe, controalele derulate de polițiști în colaborare cu medicii veterinari s-au intensificat și s-au înăsprit. Mașinile sunt verificate atent, iar orice transport de animale este tratat ca potențial factor de risc.

Așa s-a întâmplat și în cazul unui transport efectuat de un bărbat din Homocea, care a fost prins la Mera în timp ce conducea o autoutilitară în care se aflau 23 de porci. Bărbatul nu le-a putut prezenta polițiștilor documente de proveniență ori sanitar – veterinare. În urma verificărilor s-a stabilit că animalele proveneau din județul Bihor. Conducătorul auto a fost sancționat de polițiști cu o amendă de 720 lei.

Specialiştii DSVSA Vrancea au fost mai drastici și l-au amendat pe bărbatul care cumpărase porcii cu 3600 lei. Inspectorii sanitar veterinari au dispus sacrificarea și incinerarea animalelor.

transport porci 3 - FOTO: Porci transportați ilegal, incinerați de teama pestei porcine africane transport porci 1 - FOTO: Porci transportați ilegal, incinerați de teama pestei porcine africane

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here