FOTO: Practica bate teoria. Zeci de tineri, învățați să răspundă provocărilor de pe piața muncii

0
181
În cadrul proiectului de tineret „Tinerii între teorie și practică” organizat de Centrul de Tineret Focșani, în data de 04 octombrie 2019 a avut loc activitatea „Tinerii și tehnologia” realizată în parteneriat cu Makita Romania – Ing Trust Focșani.

Proiectul s-a dorit a fi o punte între teorie și practică, o metodă de învățare prin implicare, prin participarea tinerilor la Makita Day, un eveniment deosebit pentru orașul nostru, prilej cu care doi reprezentanți ai firmei Makita Romania, domnii Tudorel Vasilică și George Stancu au vorbit despre această mare firma japoneză, cu o traditie de pesteCentrul de Tineret Focsani proiect tineri2 - FOTO: Practica bate teoria. Zeci de tineri, învățați să răspundă provocărilor de pe piața muncii 100 de ani în domeniul tehnologiei sculelor electrice, pneumatice și termice, despre fabrica din țara noastră care este cea mai mare fabrică Makita din Europa, despre dezvoltarea continuă a firmei și oferta de angajare. Au urmat demonstrații și aplicații practice, în care au fost antrenați și tinerii participanți, sub indrumarea specialiștilor, prezentându-se tehnologii de ultimă generație și folosindu-se sculele inteligente de la Makita. Reprezentanții firmei au subliniat, la finalul prezentării și demonstrațiilor practice, necesitatea reînființării școlilor profesionale, aceștia fiind încantați și impresionați de tinerii participanți, de dorința lor de cunoaștere a noilor tehnologii și de aplicabilitatea acestora, reflectată în aplicațiile practice desfășurate pe parcursul proiectului.

Centrul de Tineret Focsani proiect tineri7 - FOTO: Practica bate teoria. Zeci de tineri, învățați să răspundă provocărilor de pe piața munciiLa aceasta activitate au participat 90 de tineri care învață la mai multe școli din județ:

  • – de la Colegiul Național Pedagogic “S.Haret” Focșani, coordonați de doamna profesoară Miron Elena;
  • – de la Liceul Tehnologic “G.G.Longinescu”  Focșani, coordonați de doamna profesoară Tăbârcă Ramona;
  • – de la Colegiul Național “Al.I.Cuza” Focșani, coordonați de doamna profesoară Vlăsceanu Roxana și de doamna bibliotecară Popescu Ana Luiza;
  • – Școala Gimnazială Sihlea, coordonați de domnul profesor Atanasiu Zinel;
  •  – de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Focșani, coordonați de doamnele Mihaela Lovin, Gherghe Paulina și Balaș Georgiana Luminița.

Centrul de Tineret Focsani proiect tineri10 - FOTO: Practica bate teoria. Zeci de tineri, învățați să răspundă provocărilor de pe piața munciiLa finalul activității, tinerii au primit diplome oferite de Centrul de Tineret Focșani-Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, iar din partea firmei Makita, materiale de marketing și cataloage de prezentare a produselor din portofoliu.

Mulțumim tinerilor participanți și coordonatorilor acestora, partenerului în proiect, Makita Romania – Ing Trust Focșani precum și liceelor partenere în acest proiect organizat de Centrul de Tineret Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here