FOTO: Pregătirile pentru prima semifinală Eurovision, de la Focșani, în linie dreaptă

0
Echipa Eurovision România a ajuns la Focşani.

Municipiul va găzdui prima semifinală a Selecţiei Naţionale. Gazda primului show nu a fost aleasă întâmplător, întrucât întregul concurs este dedicat, în acest an, Centenarului Marii Unirii.

Focșaniul deschide seria semifinalelor întrucât show-ul, care va avea loc pe 21 ianuarie, este foarte apropiat de Ziua Unirii Principatelor Române.
„În premieră, Eurovision România va avea cinci semifinale, pe care le dedicăm sărbătoririi Centenarului. Am fi vrut să organizăm Selecţia Naţională în 100 de locaţii, pentru a duce evenimentul în cât mai multe oraşe, dar calendarul concursului nu ne-ar fi permis. Mulţumesc autorităţilor locale pentru implicarea în organizarea acestei semifinale. Mulţumesc şi colegilor de la studiourile teritoriale, care s-au implicat pentru a organiza semifinalele în cele cinci oraşe: Focşani, Timişoara, Turda, Craiova şi Sighişoara”, a declarat Doina Gradea în prima conferință de presă care a deschis șirul evenimentelor dedicate show-ului, organizată la Focșani.

Conferinţa a avut loc la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, gazda primei semifinale, unde echipele Eurovision România și ale TVR au început deja să instaleze echipamentele care vor asigura mai multe ore de transmisiune live.
„Ne bucurăm că Televiziunea Română prilejuieşte teatrului nostru posibilitatea de a deveni un adevărat templu de cultură naţională, aşa cum şi-a dorit ctitorul său şi ne-am bucura foarte tare ca unul dintre cei ce vor concura în această semifinală să reprezinte România la Lisabona”, a declarat Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”.
Prima semifinală Eurovision România de la Focşani va fi transmisă, în direct, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+, de la ora 21.00, pe 21 ianuarie.

 

Pregătiri pentru prima semifinală Eurovision România, la Teatrul din Focșani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.