FOTO: Primăria Orașului Panciu va construi încă 24 de locuințe de serviciu

0
100
Primăria Orașului Panciu va construi încă 24 locuințe de serviciu.

În ședința ordinară din luna iulie, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de către primarul Iulian Nica, privind trecerea în folosința gratuită a Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) a terenului pe care se vor ridica blocurile ce fac obiectul investiției. Totodată, aleșii locali au aprobat și resursele necesare pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice și execuţia utilităţilor şi dotărilor tehnico-edilitare aferente construcţiei.

„În cursul anului 2016, Guvernul Românei a lansat Programul «Construcţia  de locuinţe de serviciu», implementat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin intermediul ANL. În cadrul acestui program, Primăria Orașului Panciu propune la finanțare obiectivul de investiții «Locuințe de serviciu, 24 unități locative, regim de înălțime D+P+2E, Aleea Independenței, Orașul Panciu, județul Vrancea». Locuințele vor fi destinate specialiștilor din instituțiile publice de la nivelul orașului Panciu. Mă refer, în primul rând, la cei din administrația publică, la cei din domeniul sanitar, din învățământ și la cei din spectrul juridic – de la Judecătoria Panciu și de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, precum și la specialiștii care își desfășoară activitatea în alte instituții publice din oraș“, precizează primarul Iulian Nica.

În prezent, Primăria Orașului Panciu continuă lucrările la cele două ansambluri de locuințe sociale, cărora le corespund 93 de unități locative, amplasate pe Aleea Independenței nr. 6-8 (în spatele Stației de Pompieri). Este vorba despre 4 blocuri sociale, construite în baza Legii Locuinței nr. 114/1996, cu modificările și completările ulterioare și 2 blocuri realizate în condițiile OUG 74/2007 privind construirea de locuințe pentru chiriașii evacuați din imobilele retrocedate foștilor proprietari. Lucrările la cele două tronsoane au început în luna iulie 2016 și sunt într-un stadiu foarte avansat.

La Biroul Urbanism din cadrul Primăriei Orașului Panciu sunt înregistrate aproximativ 250 de cereri de locuințe, pe care administrația locală le va rezolva, în mare parte, atât prin repartizarea apartamentelor sociale amplasate pe Aleea Independenței nr. 6-8, cât și prin ridicarea noului tronson de blocuri ANL.

Blocuri Panciu 1 - FOTO: Primăria Orașului Panciu va construi încă 24 de locuințe de serviciuBlocuri Panciu 10 - FOTO: Primăria Orașului Panciu va construi încă 24 de locuințe de serviciuBlocuri Panciu 9 - FOTO: Primăria Orașului Panciu va construi încă 24 de locuințe de serviciuBlocuri Panciu 6 - FOTO: Primăria Orașului Panciu va construi încă 24 de locuințe de serviciuBlocuri Panciu 2 - FOTO: Primăria Orașului Panciu va construi încă 24 de locuințe de serviciu

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here