FOTO: Silviu Tacu este noul manager al Spitalului Orășenesc Panciu

0
Silviu Tacu este noul manager al Spitalului Orășenesc Panciu.

El a obținut nota maximă la concursul pentru ocuparea funcției contractuale de manager, pe o perioada determinată de 3 ani, organizat în perioada 29 decembrie 2017 – 5 ianuarie 2018. De profesie economist, Silviu Tacu a deținut funcția de manager interimar al unității medicale începând cu data de 1 iulie 2017, când a încetat de drept mandatul predecesorului său, Neculai Mărăscu.

Marți, 9 ianuarie 2018, Silviu Tacu a semnat contractul de management împreună cu primarul Iulian Nica. Edilul-șef a declarat că, în următoarea perioadă, Spitalul Orășenesc va continua să fie o prioritate pentru administrația locală, întrucât unitatea medicală este de interes major atât pentru locuitorii din Panciu, cât și pentru locuitorii de pe Valea Șușiței.

„Primăria Orașului Panciu a investit foarte mult în Spitalul Orășenesc. Au fost implementate proiecte cu finanțare europeană prin care unitatea a fost dotată la standarde moderne. Și nu ne vom opri aici. Următorii 3 ani sunt decisivi pentru dezvoltarea acestei instituții. Am încredere că domnul Silviu Tacu va implementa un management de calitate, mult mai performant și mai eficient. Îl asigur de sprijinul meu pentru a concretiza toate obiectivele propuse în planul de management, astfel încât Spitalul să-și păstreze prestigiul câștigat în rândul pacienților. Avem o mare responsabilitate nu doar pentru cei 10 mii de locuitori ai orașului Panciu, ci și pentru cei aproximativ 60 mii de locuitori de pe Valea Șușiței“, a afirmat primarul Iulian Nica.

Silviu Tacu a precizat că, pe termen scurt, principalul obiectiv urmărit de noua echipă de conducere a Spitalului va fi reacreditarea instituției, urmare a vizitei de evaluare efectuate de către A.N.M.C.S. La fel de importantă va fi și îndeplinirea planului de conformare aferent Autorizaţiei Sanitare de funcţionare. De asemenea,  implementarea unei politici de personal care să atragă personalul înalt calificat, precum și formarea profesională a personalului care activează în Biroul de Management al Calităţii Serviciilor medicale vor fi alte două obiective avute în vedere de conducerea Spitalului

„Pe termen mediu, ne-am propus optimizarea structurii medicale prin reconfigurarea serviciilor medicale prestate și înfiintarea unui compartiment de gastroenterologie. În același timp, dorim relocarea compartimentului Cronici în clădirea disponibilizată de către Consiliul Local, parte a planului de conformare al A.S.F. – Circuite funcţionale adecvate pentru compartimentele Medicină Internă-Cronici. Considerăm că este foarte importantă și elaborarea unui plan de atragere de medici. Ne propunem obținerea acreditării RENAR (SR EN ISO 15189/2013) pentru Laboratorul de analize medicale și, nu în ultimul rând, înnoirea structurii informatice (software ṣi hardware) a Spitalului“, a declarat managerul Silviu Tacu.

Acesta a mai afirmat că își va concentra atenția și către atragerea de finanțări nerambursabile, iniţierea ṣi dezvoltarea unui sistem de management al calităţii serviciilor medicale ṣi al siguranţei pacienţilor, precum și dezvoltarea unui sistem informaţional deschis spre comunicarea externă.

semnare contract manager spital panciu2 - FOTO: Silviu Tacu este noul manager al Spitalului Orășenesc Panciu semnare contract manager spital panciu3 - FOTO: Silviu Tacu este noul manager al Spitalului Orășenesc Panciu semnare contract manager spital panciu4 - FOTO: Silviu Tacu este noul manager al Spitalului Orășenesc Panciu semnare contract manager spital panciu5 - FOTO: Silviu Tacu este noul manager al Spitalului Orășenesc Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here