FOTO: Topitorul de zăpadă a ajuns la Focșani

0
452
Începând din această iarnă, deszăpezirea se va face în municipiul Focșani și cu ajutorul unui topitor de zăpadă.

Utilajul a ajuns deja la CUP Salubritate, care se va ocupa din acest an de deszăpezire. Topitorul va fi folosit în principal pe străzile pe care alte utilaje de deszăpezire nu au acces. Anunțul privind sosirea utilajului la Focșani a fost făcut de primarul Cristi Misăilă pe Facebook.

“Campania de dotare cu utilaje de salubritate și deszăpezire continuă În urmă cu două zile, în parcul auto de la CUP Salubritate a ajuns un topitor de zăpadă, un utilaj atât de mult așteptat de către toata lumea. Prin dimensiuni și caracteristici, acesta se pretează pentru străzile și ariile înguste, eficiența în privința topirii zăpezii fiind dată de capacitatea sa de 30 t/h. Mai mult decât atât, manipularea sa necesită un singur lucrător, aceasta putând fi foarte bine chiar șoferul mijlocului de transport care tractează topitorul. Totodată, nu sunt de ignorat nici avantajele privind protecția mediului întrucât acesta nu poluează nici aerul cu emisii toxice de motorina și nici pământul cu zăpadă poluată. În ceea ce privește eliminarea zăpezii topite, procedeul este cât se poate de simplu, se branșează la gura de canal, zapada transformată în apă fiind deversată fără niciun fel de problemă în sistemul de canalizare al orașului. Și nu în ultimul rând, trebuie precizat faptul că, în funcție de randamentul pe care-l va da în această iarnă, pentru anul 2018 avem în vedere achiziționarea a încă unui astfel de utilaj, precum și a multor altora, atât pentru deszăpezire cât și pentru salubritate stradală”, a scris Cristi Misăilă pe pagina sa de Facebook.

topitor zapada3 - FOTO: Topitorul de zăpadă a ajuns la Focșanitopitor zapada4 - FOTO: Topitorul de zăpadă a ajuns la Focșani

topitor zapada5 - FOTO: Topitorul de zăpadă a ajuns la Focșani

topitor zapada2 - FOTO: Topitorul de zăpadă a ajuns la Focșani

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here