FOTO: Un vultur rar, nemaivăzut în România de zeci de ani, a aterizat în curtea unui localnic din Cîmpineanca

0
După zeci de ani in care acesta specie nu a mai fost zărita in România, unul dintre puținele exemplare din Europa de vultur pleșuv negru (Aegypius monachus) a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice din Focșani.

acdb vultur rar3 - FOTO: Un vultur rar, nemaivăzut în România de zeci de ani, a aterizat în curtea unui localnic din CîmpineancaEpuizat după un zbor lung și ușor rănit la o aripă, de vulturul pleșuv negru a poposit în curtea unui localnic din localitatea Câmpineanca, județul Vrancea. Localnicul a apelat serviciul de urgență 112, un echipaj al jandarmeriei a capturat exemplarul iar aceștia au anunțat echipa de intervenție a Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB din Focșani, care a preluat exemplarul de vultur pleșuv negru, oferindu-i-se îngrijirea de specialitate necesara.

acdb vultur rar2 - FOTO: Un vultur rar, nemaivăzut în România de zeci de ani, a aterizat în curtea unui localnic din CîmpineancaExemplarul din specia Aegypius monachus, provine din Spania, este monitorizat prin GPS și face parte dintr-un proiect de repopulare cu această specie în Bulgaria. Scopul proiectului implementat de către vecinii noștri Bulgari este să stabilească o populație de vulturii pleșuvi negrii ce cuibăresc în Bulgaria și să conecteze această populație cu sub-populațiile din aceiași specie din Balcani (Grecia), Crimeea, Alpi și Peninsula Iberică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here