FOTO-VIDEO: 600 de persoane au participat alături de polițiști la „Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor”

0
109
Astăzi, 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat o activitate în Piața Unirii din municipiul Focșani care a avut ca principal scop marcarea „Zilei Internaţionale pentru  Eliminarea Violenței asupra Femeilor”.

Prevenirea infracţiunilor de violenţă domestică reprezintă unul dintre domeniile prioritare de acţiune preventivă ale Poliţiei Române și ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea  pentru anul 2019.

Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor7 - FOTO-VIDEO: 600 de persoane au participat alături de polițiști la „Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor”Am dorit pe această cale să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că violenţa este prezentă în toate domeniile vieţii individuale şi sociale, fie că vorbim de violenţă verbală, comportamentală sau fizică. Și pentru că NE PASĂ de suferința victimelor și vrem să le determinăm să ia atitudine și să se adreseze instituțiilor care le pot oferi sprijin, am organizat această activitate!

La activitate au participat peste 600 de persoane: elevi din cadrul liceelor de pe raza municipiului Focșani și de la toate școlile postliceale sanitare din municipiu, doamna Aurora Martin – reprezentanta Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Direcției de Sport și Tineret Vrancea, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”, Direcției Generale pentru Asistență Socială Vrancea, Asociația GOR pentru viitor, precum și alți cetățeni care se aflau în zonă în acel moment.

Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor4 - FOTO-VIDEO: 600 de persoane au participat alături de polițiști la „Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor”Astfel, persoanele aflate astăzi în Piața Unirii din municipiul Focșani au dat ”mână cu mână” pentru a forma mai multe lanțuri umane în jurul victimelor (tinere machiate simbolic în acest sens) și pentru a transmite mesajul că suntem ”uniți împotriva violenței”.

Cei prezenți la activitate au adus mesaje sugestive, pentru a evidenția compasiunea față de victimele violenței domestice. Aceștia au primit din partea polițiștilor diplome și bomboane cu mesajul Spune NU violenței domestice! Viața poate fi ”dulce”!

Infracţiunile comise cu violenţă prezintă o gravitate deosebită faţă de celelalte fapte antisociale deoarece au consecinţe imediate în plan fizic asupra individului, iar ulterior pot avea consecinţe psihice majore, atât asupra victimelor cât și asupra copiilor care au fost martori la violența parentală.

Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor3 - FOTO-VIDEO: 600 de persoane au participat alături de polițiști la „Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor”Indiferent sub ce formă se manifestă (împotriva copilului, femeii sau bărbatului), violența rămâne un mod neproductiv de a rezolva conflictele.

Pentru a nu deveni victimă a violenţei în familie, poliţiştii vă recomandă:

  • Evitaţi certurile în familie, mai ales cele generate de consumul de băuturi alcoolice, lipsa unui loc de muncă, gelozie, relaţii extraconjugale sau

neonorarea obligaţiilor de întreţinere.

  • Dacă soțul sau alt membru al familiei este nervos, se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau are tendinţa de a fi agresiv, feriţi-vă din calea acestuia până la aplanarea conflictului.
  • Nu lăsaţi rudele să intervină în discuţii, deoarece acestea pot deveni părtinitoare.

CE TREBUIE SĂ FACĂ PERSOANELE AGRESATE:

  • Să se prezinte imediat la poliţie pentru a depune plângere!
  • Să ia un certificat medico – legal pentru constatarea leziunilor produse prin agresivitate, certificat care va face diferenţa la încadrarea juridică a faptei.
  • Să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în cazul în care sunt copii care au asistat la violenţe sau au fost victime ale violenţelor.
  • Să nu-şi retragă plângerea! Agresorul nu va fi pedepsit după retragerea plângerii, existând posibilitatea repetării faptelor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here