Frig și ploi până luni dimineață

0
149

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea, valabilă de duminică, 16 octombrie, de la ora 14.00 și până luni, 17 octombrie, ora 9.00. În acest interval va ninge la munte, iar vântul va avea intensificări semnificative.

În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar seara și în cursul nopții de duminică spre luni va ninge și în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în regiunile sudice. Vitezele vântului vor depăşi la rafală 40…50 km/h, iar pe crestele montane vor atinge 60 km/h, viscolind zăpada. În restul ţării va ploua, iar trecător în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp, iar în nord-vest, centru şi est izolat 20…25 l/mp.

În Vrancea plouă, de altfel, de ore bune, duminică dimineaţa, cu mult înainte de intrarea în vigoare a avertizării, iar autorităţile în alertă, cu atât mai mult cu cât noile precipitaţii vin pe fondul unor cantităţi însemnate de ploi înregistrate în cursul săptămânii, existând risc de inundaţii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here