GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului

0

Azi este Ziua Drapelului Național, prilej cu care și la Focșani au fost organizate manifestări în cinstea tricolorului românesc. Ceremonia, organizată de Garnizoana Focşani, a avut loc în Piaţa Unirii, pe esplanada Prefecturii. Aseară, drapelul a fost coborât de pe catarg, a fost sfințit, iar în cadrul ceremonialului de astăzi a fost din nou urcat pe catarg, în acordurile imnului naţional.

La  26 iunie 1848, Guvernul revoluționar a decretat: “steagul naţional va avea trei culori: albastru, galben şi roşu. Deviza română, care va fi scrisă atât pe steaguri, cât şi pe monumentele şi decretele publice se va compune din două cuvinte: DREPTATE – FRĂŢIE”. Din acest moment, ziua de 26 iunie a devenit Ziua Drapelului Național.

drapel 1 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 2 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 3 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 4 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 5 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 6 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 7 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 8 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului drapel 9 - GALERIE FOTO: Ceremonie la Focșani de Ziua Drapelului

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here