GALERIE FOTO: Două zile de petrecere la „Zilele Orașului Panciu”

0
278

Sâmbătă, 24 septembrie 2016 și duminică, 25 septembrie 2016, păncenii au petrecut la „Zilele Orașului Panciu“. Evenimentul, aflat la cea de-a XII-a ediție, a fost organizat de Primăria Orașului Panciu, Consiliul Local Panciu și Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu.

Deschiderea manifestării a avut loc sâmbătă, 24 septembrie 2016, cu recitalul susținut de Muzica Militară Focșani și Trupa de Majorete „Cheer“ Panciu, în centrul orașului, la Monumentul Eroilor. Primarul Iulian Nica a adresat celor prezenți un cuvânt de bun venit la sărbătoarea păncenilor de pretutindeni.

„Ca în fiecare an, la sfârșit de septembrie, orașul nostru este în sărbătoare! Ne bucurăm de încă o toamnă frumoasă, cu rod bogat, ce ne răsplătește din plin munca de până acum. Primim, din nou, oaspeți de seamă, la cel mai iubit și așteptat eveniment al anului. «Zilele Oraşului Panciu» să fie încă un fie un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă! La sărbătoarea noastră, a păncenilor de pretutindeni, vă urez, din inimă, distracție plăcută!“, a afirmat Iulian Nica.

După festivitatea de deschidere a „Zilelor Orașului Panciu“ au fost inaugurate pavilioanele Târgului meșterilor populari și ale expozițiilor de arte vizuale, amplasate pe Bulevardul Independenței.

La ora 11.00, s-a dat startul Turului de Ciclism „VeloPower Road Race 2016“ – Ediția a IV-a. Peste 250 de sportivi au pornit din fața Monumentului Eroilor, pe traseul Panciu – Tifești  – Vidra – Câmpuri – Străoane – Panciu. Câștigătorii au fost recompensați cu trofee, diplome și medalii în cadrul festivității de premiere ce au avut loc pe scena în aer liber în Parcul Casei de Cultură.

Tot sâmbătă, 24 septembrie 2016, la Mănăstirea Brazi au fost premiați și câștigătorii Concursului Național „Sf. Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“ – Ediția a VIII-a, organizat sub patronajul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, de Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu, Primăria Orașului Panciu, Casa Orășenească de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu, Protoieria Panciu, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea, prin Centrul Cultural Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

Prima zi de sărbătoare s-a încheiat cu „Seara Tineretului“, prezentată de actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia“ din Focșani. Au susținut recitaluri Ansamblul Focloric „Țara Vrancei“, Geta Postolache, Ana Baniciu, F. Charm și Lidia Buble.

Duminică, 25 septembrie 2016, la ora 10.00, iubitorii atletismului s-au aliniat la startul celei de-a IV-a ediții a „Semimaratonului Toamnei Păncene“, competiție organizată de Primăria Orașului Panciu și Clubul Sportiv Panciu, sub patronajul Federației Române de Atletism. Concursul s-a desfășurat pe categorii de vârstă, atât la masculin, cât și la feminin. Anul acesta, sportivii au parcurs traseul Monumentul Eroilor – str.Nicolae Titulescu – str.Titu Maiorescu – str. Mihail Kogălniceanu – str. Ciprian Porumbescu – Monumentul Eroilor. Câștigătorii au fost recompensați cu medalii, diplome și premii în bani, acordate de Primăria Orașului Panciu.

De la ora 15.00, pe scena din Parcul Casei de Cultură au urcat Ansamblul Folcloric „Busuiocul“ din Bacău și Zinaida Bolboceanu, Georgiana Păduraru, Cristina Turcu Preda, Ion Paladi, Ruby, Jo, Nadir, AMI și Fly Project. Spectacolul a fost prezentat de realizatorul de televiziune Cristian Brancu și de actorul Teatrului Municipal Focșani, Sorin Francu. Cele două zile de sărbătoare s-au terminat cu un superb foc de artificii.

La „Zilele Orașului Panciu“ a participat și primarul  comunei Ghioroc, județul Arad, Corneliu Popi. Acesta a răspuns invitației primarului Iulian Nica adresată la începutul lunii septembrie, când edilul păncean a fost prezent la „Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniș-Măderat“. Corneliu Popi a oferit primarului Iulian Nica o casetă cu vin din producția anului 1980. La rândul său, edilul din Ghioroc a primit, din partea lui Iulian Nica, Placheta Orașului Panciu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here