GALERIE FOTO: Eroii care au câştigat Bătălia de la Mărăşeşti, de acum 100 de ani, omagiaţi la Mausoleul Focşani

0
406
Duminică, 6 august, în cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Marelui Război, în toate localităţile din Vrancea unde există monumente închinate eroilor români au fost organizate manifestări comemorative.

O astfel de manifestare a avut loc şi la Mausoleul Focşani. Militari, reprezentanţi ai administrației locale și județene şi oameni simpli au luat parte la manifestări. Acestea au început cu o slujbă de pomenire a eroilor, urmată de alocuţiuni, depuneri de coroane şi defilarea militarilor.

„Este datoria noastră, a tuturor, să-i cinstim astăzi pe cei care, acum un secol, au obținut cea mai mare victorie militară a neamului românesc, cea de la Mărășești.Importanța acesteia este recunoscută chiar și de istoria universală deoarece, la Mărășești, Antanta a obținut prima victorie împotriva Germaniei, în Primul Război Mondial. Sacrificiile uriașe făcute atunci de militari pe linia Focșani – Nămoloasa – Galați precum cele ale căpitanului Grigore Ignat și cei 150 de soldați ai lui, au făcut posibilă reîntregirea României. Mulțumim eroilor Marelui Război pentru moștenirea glorioasă pe care ne-au lăsat-o și pentru împlinirea idealurilor națiunii române, devenite realitate după victoriile de pe câmpurile de luptă de aici, din Vrancea. Toate sacrificiile făcute de eroii de la Mărășești, Mărăști, Soveja, Focșani și Oituz ne obligă să fim vigilenți în continuare și să luptăm pentru o Românie care să ofere cetățenilor ei libertate, unitate, siguranță, democrație și prosperitate“, a transmis în cadrul ceremoniei de la Mausoleul Focşani prefectul Sorin Hornea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here