GALERIE FOTO: Georgii Zantaraia și Lucian Grigoropol, prezenți la TURNEUL INTERNAȚIONAL de Judo

0
221
Recunoscut în lumea judoului mondial ca fiind unul dintre cei mai spectaculoși și explozivi sportivi, marele campion GEORGII ZANTARAIA a ridicat prin prezența sa la cele mai înalte cote nivelul sportiv al celei de-a XV-a ediții a TURNEULUI INTERNAȚIONAL de Judo, Memorialul AUREL CÎMPEANU, desfășurat pe 11 noiembrie 2017 la Focșani.

Organizată în memoria antrenorului vrâncean care a pregătit în decursul carierei sale unii dintre cei mai reprezentativi judoka ai Vrancei și României, competiția sportivă din acest an a reunit 497 de sportivi, aceștia provenind de la 56 de cluburi de judo din șase țări, cu toții concurând la categoriile masculin U14, U16 și U18 respectiv feminin U14 și U16, totodată fiind organizat și un puternic turneu OPEN pentru seniori.

Clasamentul final pe echipe a fost următorul: locul I – Asociația Județeană de Judo Vrancea, locul II – CSM Pitești, locul III – CSS Șoimii Sibiu și Wolf Chișinău.

Turneul OPEN pentru seniori a fost câștigat de sportivul Băldean Teodor de la clubul CJAM Bistrița,  în urma unei finale spectaculoase și extrem de disputate.

Alături de marele campion GEORGII ZANTARAIA a fost prezent la Focșani și fondatorul școlii vrâncene de judo LUCIAN GRIGOROPOL, în prezent antrenor în SUA, deținător al centurii negre patru dan, împreună cu colegul său de antrenament din anii`70, ALI EDEN, actualmente profesor doctor în științe economice,cadru didactic la ASE București, dar și marea sportivă vrânceană ALINA CROITORU, în prezent antrenoare de judo la un club sportiv din București.

Memorialul AUREL CÎMPEANU a fost onorat de prezența lui HAMZA KARIMOV, vicepreședinte al Federației Române de Judo, acesta susținând cu pasiune,pe parcursul competiției vrâncene,tinerii participanți în drumul lor spre marea performanță.

Evenimentul sportiv a fost organizat de CSM  Focșani 2007 și Asociația Județeană de Judo Vrancea în colaborare cu ASOCIAȚIA DE SECURITATE și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, cu sprijinul LPS Focșani, CSS Focșani și al Clubului Sportiv Unirea Focșani.

Sponsorii competiției au fost companiile UMO Serv, ARTIFEX și PANDORA Prod, această ediție fiind susținută și de către Primăria Municipiului Focșani.

De menționat și ajutorul dat competiției de Carrefour Focșani, Altdorf Tehnik, Conf Binale Mălinoiu, Crama Gîrboiu și Clubul Rotary VARANA Focșani, cât și implicarea corpului de tineri voluntari Interact, aceștia contribuind la buna desfășurare a spectacolului sportiv.

Cadoul organizatorilor pentru micii judoka a fost prezența lui GEORGII ZANTARAIA la stagiul de pregătire organizat în Sala Sporturilor din Focșani a doua zi după competiție, acesta oferind exemplul propriu celor aproximativ 200 de tineri prezenți pe tatami.

A fost o competiție extraordinară, cu un înalt nivel organizatoric dar și sportiv, prezența acestor invitați fiind extrem de onorantă pentru Municipiul Focșani, o comunitate care știe să respecte campionii sportivi de ieri, de azi precum și cei de mâine!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here