GALERIE FOTO: Marian Oprișan, președinte la al cincilea mandat. Bîrlădeanu și Ionel Cel–Mare, aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean

0
706

Consiliul Județean Vrancea a fost constituit, miercuri, echipa aleasă la vârful miniparlamentului județean fiind neschimbată față de ultimul mandat.

Astfel, Marian Oprișan a fost ales fără emoții, el mergând în fruntea administrației județene de 5 mandate. Oprișan va face echipă cu Dragoș Bîrlădeanu de la PSD și cu Ionel Cel-Mare de ALDE, echipa de conducere fiind practic neschimbată. De menționat este faptul că liberalii au refuzat să nominalizeze vreun candidat, atât pentru funcția de președinte, cât și pentru cea de vicepreședinte.

După votul din 5 iunie, noul Consiliu Județean este format din trei formațiuni politice: PSD, PNL și ALDE. Din cei 33 de consilieri, Partidul Social Democrat are 18 aleși, Partidul Național Liberal 13,  iar ALDE 2.

PSD a preferat să dea un post de vicepreședinte al deliberativului județean, pentru a se bucura de sprijinul ALDE în ședințele următoare, pactul fiind unul transmis de la Centru de liderii mari ai celor două formațiuni. Cu alte cuvinte, PSD și ALDE au 20 de consilieri.

Curios este faptul că la votul pentru președintele CJ Vrancea, Oprișan a primit 21 de voturi, semn că un liberal, nu se știe care întrucât votul a fost secret, l-a votat pe social democrat. Un alt aspect ce trebuie menționat este că liderul PNL Vrancea, Cătălin Toma, și-a declinat mandatul de consilier, preferând să rămână, așa cum era de așteptat, primar al comunei Jariștea. În locul lui Toma a intrat în CJ Vrancea Ion Oprea.

La ședința de constituire a noului Consiliu Județean Vrancea a participat, în premieră, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian. El i-a felicitat pe aleșii județului și le-a cerut public sprijinul și implicarea pentru a fi construită catedrala din centrul orașului Focșani. De menționat că Înaltpreasfințitul Ciprian a participat miercuri și la constituirea noului Consiliu Local Municipal de la Buzău.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here