GALERIE FOTO: Meșteșugul vinului de Panciu, promovat la festivalul „BACHUS 2016”

0
243

Meșteșugul vinului de Panciu este promovat și în acest an la cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2016“. La standul amenajat în Piața Unirii, de către Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Panciu, cei interesați pot primi informații atât despre ocupația de bază a locuitorilor – viticultura, cât și despre tradițiile și obiectivele turistice, promovate prin proiectul cu finanțare europeană „Tradiție și spiritualitate pănceană – Proiect pentru  promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din Orașul Panciu, Județul Vrancea“, implementat de Primăria Orașului Panciu

La deschiderea evenimentului, de joi, 13 octombrie 2016, primarul Iulian Nica a întâmpinat oficialitățile județene la standul UAT Panciu.

„Ne-am bucurat să ne primim oaspeții într-un spațiu care promovează tot ce are mai frumos orașul Panciu: meșteșugul vinului, tradiții și obiceiuri legate de acest străvechi meșteșug, dar și obiectivele turistice cu valoarea identitară, precum Mănăstirea Brazi, Schitul Sf. Ioan Botezătorul. Acestora li le alătură Hrubele lui Ştefan cel Mare, beciurile Domnesc, Marin Ştefan şi Vlădoianu, toate bucurându-se de statutul de monumente istorice ale localităţii. Să nu uităm că Podgoria Panciu reprezintă cea mai mare podgorie din judeţul Vrancea, precum și punctul de plecare în «Drumul Vinului». Așadar, în cele 4 zile de festival, îi așteptăm pe participanții la eveniment să ne viziteze standul și chiar să deguste un vin de producător“, a afirmat primarul Iulian Nica.

Și elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza“ Panciu au fost prezenți la deschiderea Festivalului „Bachus 2016“. Ei au participat la Concursul Județean al Alaiurilor Tinerilor, Ediția a IV-a, unde s-au clasat pe locul III.

„Îi felicit pe elevi și, totodată, adresez mulțumiri conducerii liceului pentru implicarea în pregătirea acestui eveniment“, a declarat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here