GALERIE FOTO: Pompierii au simulat un accident chimic în curtea Vrancart

0
178

Adjud ISU Vrancea a desfășurat un amplu exercițiu de antrenament, care a avut ca scenariu intervenția salvatorilor în cazul producerii unui accident chimic.

Exercițiul s-a desfășurat la Adjud, la sediul societății Vrancart și a inclus în scenariu și punerea în aplicare a Planului Roșu de intervenție. Potrivit scenariului, la una din instalaţiile tehnologice s-a produs o avarie, urmată de accident chimic soldat cu şase victime intoxicate în stare de inconştienţă.

Prima situaţie specifică a presupus apariţia unui incendiu şi accidentarea unui lucrător ce s-a aflat în imposibilitatea de a se autoevacua. În timpul acţiunii de salvare a lucrătorului accidentat şi lichidării incendiului a apărut a doua situaţie specifică constând în producerea unui incendiu la instalaţia electrică a liftului, cu risc de propagare la vecinătăţi.

“Având în vedere complexitatea exerciţiului, în cadrul operaţiunilor de intervenţie au fost mobilizate forţe şi mijloace din cadrul tuturor subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, un echipaj CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea precum şi personal specializat în intervenţie în situaţii de urgenţă din cadrul S.C. Vrancart S.A. Adjud”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Exercițiul a avut ca scop principal pregătirea personalului fabricii, cât şi al celorlalte forţe participante.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here