GALERIE FOTO: Primăria Focșani, evacuată de urgență!

0
343

IMG 1473 copy 1024x683 - GALERIE FOTO: Primăria Focșani, evacuată de urgență!

Toți angajații municipalității au fost evacuați azi din sediul Primăriei, după ce un incendiu a cuprins clădirea, extinzându-se rapid în întregul imobil.

Din fericire, nu a fost vorba decât despre o simulare, organizată de municipalitate, la care au luat parte toți funcționarii publici. Personalul din administrație a fost evacuat în Piața Unirii, unde a avut parte de o lecție de acordare a primului ajutor, oferită de elevii Școlii Postliceale Sanitare Hipocrate din Focșani. Lecția și-a dovedit utilitatea, mai ales că nu toată lumea știa ce trebuie să facă atunci când o persoană se află în stop cardio-respirator.

A fost foarte interesant, a fost educativ, chiar daca s-a mai făcut și câte o glumiță. Am văzut câteva lucruri pe care chiar nu le știam, cum să așezi victima, ce trebuie să faci, care sunt primii pași. Am văzut cum se face un masaj cardiac, cum am vazut la televizor. Fiecare dintre noi trebuie să știm ce să facem când suntem în jurul victimei, a declarat viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga, care a asistat la exercițiu alături de funcționarii din primărie.

Primăria Focșani nu este la prima acțiune de acest gen. Astfel de simulări au loc periodic, pentru ca angajații municipalității să fie pregătiți în orice moment.

Nu este primul exercițiu care se desfășoară la Primărie. Bineînțeles că informațiile sunt utile și e bine să le avem, din când în când, reîmprospătate în memorie pentru că e un lucru cu care nu ne întâlnim zi de zi. Ne dorim să nu avem niciodată ocazia să le punem în practică. Este mai bine să prevenim și să știm cum să ne comportăm în asemenea cazuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani, Marian Mihu.

La exercițiu a asistat și un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, care a supravegheat cu atenție modul în care s-a derulat simularea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here