GALERIE FOTO: Profesorul Mihail Adafini, sărbătorit cu ocazia pensionării , la Cercul Pedagogic al profesorilor de istorie

0

Profesorul păncean Mihail Adafini, președinte al Societății de Științe Istorice din României – Filiala Vrancea, a fost sărbătorit, cu ocazia pensionării, de colegii din județ, la cercul pedagogic al profesorilor de istorie. Aceștia i-au oferit o diplomă de excelență și un trofeu în semn de profundă recunoștință pentru contribuția adusă la dezvoltarea învățământului istoric. Distincțiile i-au fost înmânate de către inspectorul școlar general, Dorin Cristea, prezent la evenimentul găzduit luni, 13 noiembrie 2017, de Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu“ din Panciu.

Cadrele didactice i-au mai dăruit profesorului Adafini, cunoscut și ca un împătimit al excursiilor tematice, un rucsac și două bețe de drum, precum și un tricou cu inscripția „Excelsior“. De asemenea, ei au realizat și un colaj foto cu cele mai frumoase imagini surprinse în călătoriile realizate de-a lungul anilor și i-au urat „La mulți ani, cu sănătate!“.

Mihail Adafini le-a oferit tuturor colegilor săi din județ, cu autograf și dedicație personalizată, cea mai recentă carte a sa, „Orașul Panciu în timpul Războiului pentru Întregirea României“, editată cu sprijinul primarului Iulian Nica și lansată în luna septembrie. Anterior, eleva Georgiana Sopeliuc, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ Panciu, a prezentat lucrarea „Orașul Panciu în Războiul pentru Întregirea României“ (partea principală a volumului omonim), realizată sub îndrumarea lui Mihail Adafini și pentru care a obținut premiul III la Concursul Național de Istorie „Sesiunea de referate și comunicări ale elevilor de liceu“ – faza județeană, Ediția 2017.  În cadrul cercului pedagogic, a fost prezentată și lucrarea „Ultima cazemată din poarta Focșanilor“, avându-l drept coordonator la partea de istorie pe același profesor  Mihai Adafini. Lucrarea a obținut locul I la faza națională a Concursului „Istorie și societate în dimensiune virtuală”, în martie 2017.

La eveniment a participat și cunoscutul profesor universitar Stelian Brezeanu, care și-a prezentat volumele „Istorie socială și lingvistică în Evul Mediu românesc“ și „Moșnenii din Bezdead-Dâmbovița(1620-1820)“.

„Am pornit de la ideea că activitățile pe care le-am desfășurat astăzi, pot fi socotite și activități ale Societății de Științe Istorice din România – Filiala Vrancea. Cu acest prilej, am prezentat lucrările premiate la concursurile de istorie – lucrări ce pot fi considerate un model, precum și propunerile de activități ale Societății de Științe Istorice din 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire din 1918. La acest cerc pedagogic am dorit să împărtășesc și din experiența mea didactică și vă mărturisesc faptul că nu aș vrea ca, după ce îmi voi încheia activitatea cu elevii, Vrancea să nu mai fie reprezentată în vârful ierarhiei concursurilor de istorie. Știu că este foarte greu să câștigi o olimpadă națională, dar acest lucru este posibil dacă găsești un elev căruia îi place foarte mult istoria și este dispus să se supună unui efort considerabil“, a precizat profesorul Mihail Adafini.

Evenimentul desfășurat la Panciu a beneficiat de susținerea și sprijinul primarului Iulian Nica.

„Îl felicit pe domnul Mihai Adafini pentru activitatea sa, pentru tot ceea ce a făcut și face, astfel încât orașul Panciu să fie prezent nu doar în monografii și lucrări de istorie, ci și în concursurile școlare naționale, unde elevii pregătiți de domnia sa au obținut de-a lungul anilor rezultate excelente! Am avut onoarea găzduim cercul pedagogic al profesorilor de istorie, un eveniment deosebit, așa cum sunt, de altfel, toate evenimentele ce au în prim-plan cadrele didactice și actul educativ la cele mai înalte standarde. Sunt convins ca a fost un schimb de experiență interesant, util și mă bucur că, în calitate de primar, am sprijinit această manifestare!“, a declarat primarul Iulian Nica.

ANGAJARE online copy - GALERIE FOTO: Profesorul Mihail Adafini, sărbătorit cu ocazia pensionării , la Cercul Pedagogic al profesorilor de istorie

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here