Gripa își arată colții în Vrancea! DSP cere limitarea accesului vizitatorilor în spitale

0
326

Gripa face ravagii în toată țara. Primele două cazuri au apărut și în județul Vrancea. Pe fondul apariției gripei și a creșterii numărului afecțiunilor respiratorii, Direcția de Sănătate Publică cere spitalelor din județ restricționarea accesului vizitatorilor în secții, în special în cele de risc.

Inspectorii de sănătate publică solicită ca în secţiile Hematologie și Oncologie, vizitele să fie limitate la cel mult două persoane, cu un timp de vizită de maximum 15 minute pentru pacienții nedeplasabili. Vizitatorii vor trebui să poarte pelerină și mască. Pentru pacienții deplasabili, vizitele pot avea loc în sălile de așteptare ale secțiilor. De asemenea, DSP cere interzicerea accesului vizitatorilor la Neonatologie. Inspectorii DSP recomandă ca pacienții cu simptome de gripă, care nu sunt internați la infecțioase și nici nu pot fi transferați în această secție, să fie izolaţi.

DSP recomandă efectuarea riguroasă a triajului epidemiologic al personalului medical şi vizitatorilor, folosirea de către cadrele medicale a echipamentului de protecție şi respectarea igienei după manevrele medicale, precum şi intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here