Hepatita A dă târcoale școlilor din Focșani

0

hepatita a boala mainilor murdare - Hepatita A dă târcoale școlilor din Focșani

Devine tot mai greu de ținut în frâu. Hepatita A sau „boala mâinilor murdare” începe să devină o reală amenințare la adresa populației Focșaniului. După ce mai multe cazuri au fost diagnosticate într-un bloc mizerabil din oraș, două elevi din cartierul Sud al municipiului au primit și ei aceeași veste: ar putea suferi de hepatită A, diagnosticul precis urmând a fi stabilit de analize amănunțite.  Este vorba despre doi copii de 7 și 8 ani care sunt deja  internaţi în Secţia de Boli Infecţioase  a Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon” Focşani.

Unul dintre copiii bolnavi este elev al școlii Alexandru Vlahuță din Focșani, acolo unde după apariția cazului, reprezentanții DSP Vrancea au pornit de urgență și au dezinfectat clasele, pentru a nu mai apărea și alte îmbolnăviri.

La începutul lunii curente, mai mulţi copii din blocul social al Primăriei Focşani au fost internaţi în spital cu hepatită A. Ei trăiesc în condiții mizerabile,  greu de descris în cuvinte, pe acest fond apărând și boala mâinilor murdare așa cum este cunoscută hepatita A.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here