Hoți care au dat mai multe spargeri la magazine din Focșani, prinși de polițiști și aruncați după gratii

0

O bandă de hoți care acționa prin Focșani, spărgând magazine de unde furat tot ce le pica în mână, în principal țigări și alcool, a fost destructurată de polițiștii vrânceni care i-au trimis pe infractori după gratii.

Indivizii au fost prinși după ce la data de 21 octombrie, orele 04.25, un bărbat din municipiul Focșani, a sesizat faptul că în cursul nopții, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unui magazin alimentar și ar fi sustras 70 cartușe de țigări și 5 pachete de cafea, prejudiciul creat fiind de aproximativ 10500 lei.

În urma activităților specifice desfășurate, au fost identificați trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, toți din comuna Spulber și un tânăr de 19 ani, din comuna Vânători, principalii bănuiți de săvârșirea faptei.

Cu ocazia activităților specifice desfășurate au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 50 sticle cu băuturi spirtoase, 25 pachete țigări de diferite mărci, o drujbă, bijuterii, suma de 1.600 lei și alte bunuri, existând suspiciunea că acestea ar putea proveni din alte fapte de furt.

În urma documentării activității infracționale a celor patru tineri, polițiștii au stabilit faptul că pachetele de țigări au fost ulterior transportate și vândute în municipiul Galați de către unul din cei trei tineri împreună cu concubina sa,  banii rezultați fiind împărțiți între cei patru .

La data de 29 octombrie a.c. a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de tânărul de 20 de ani, din comuna Spulber, iar la data de 31 octombrie a.c., Judecătoria Focșani a dispus de asemenea față de tânăra de 30 de ani din aceeași localitate, măsura arestării preventive pentru o perioada de 30 zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire și complicitate la furt calificat.

De asemenea, instanța de judecată a dispus la data de 31 octombrie a.c., luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 31.10.2016 până la data de 29.11.2016 inclusiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și furt calificat,  față de cei doi tineri de 22, respectiv 19 ani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here