Hoți din locuințe, care au acționat în Vrancea, reținuți  după ample percheziții desfășurate de polițiștii din Constanța

0
277

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat, recent, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova şi Ilfov, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 23.973 de lei, 8.970 de euro, 1.553 de dolari, 5.000 de lire sterline, 5 autoturisme, 41 de telefoane mobile, 14 cartele telefonice, bijuterii din aur şi argint, înscrisuri şi alte bunuri cu valoare probatorie.

23 de persoane, cu vârste între 18 şi 59 de ani, au fost reţinute de către poliţişti, urmând ca miercuri, să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventive.

În sarcina membrilor grupării s-au probat, până în prezent, 42 de furturi, comise începând cu luna mai a anului 2015 pe raza judeţelor Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vîlcea, Olt, Călăraşi, Argeş, Cluj, Covasna, Braşov Prahova şi municipiului Bucureşti. Cei în cauză ar fi apelat la mila mai multor persoane din cele 13 județe, iar după ce ar fi pătruns în locuințele victimelor, profitând de neatenția lor, ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 400.000 de lei.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din Constanţa şi polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție de pe raza judeţelor unde au fost comise faptele.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Nu acordaţi încredere în persoane necunoscute, care vă oferă sau vă solicită bani în schimbul unor așa-zise premii promoționale.

Când la ușa locuinței apar persoane cu un comportament dubios, care solicită ajutor material sau își manifestă intenția de a se împrieteni pe diverse motive, apelaţi 112 sau la Poliție.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni ori furturi!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here