Încă o zi toridă în Vrancea. Temperaturi de foc se vor înregistra în județ

0
175

canicula 1 1 - Încă o zi toridă în Vrancea. Temperaturi de foc se vor înregistra în județ

Încă o zi de arșiță, greu de suportat de către vrânceni. Județul Vrancea este și miercuri sub avertizare cod galben de caniculă, meteorologii precizînd că se vor înregistra temperaturi de 35-38 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi atât în județul nostru cât și în restul țării. Valul de căldură va persista și pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

ÎN cazul în care trebuie să iasă din case la orele de foc și simt că nu mai rezistă, vrâncenii au la dispoziție mai multe spaţii unde pot primi un pahar cu apă şi pot afla cum stau cu tensiunea. Astfel, puncte de prim ajutor se sunt în   Focşani: Gară – dispecerat, farmacia din Piaţa Sud, în zona Obor, Piaţa Moldovei – biroul taxe şi magazinul Zanfir din Piaţa Unirii; Adjud – cinci farmacii; Mărăşeşti – la sediul primăriei şi la piaţă;  Panciu  – în piaţă şi Odobeşti – două puncte la primărie, la bibliotecă şi la dispensar.

Specialiştii de la DSP recomandă, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme, să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00. De asemenea, în perioadele de caniculă este recomandat consumul zinic de lichide ( între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Din fericire, canicula nu a produs victime, până acum, în județul Vrancea.

Jurnal de Vrancea a pus la dispoziția cititorilor widget cu temperatura live din Focșani, care poate fi vizualizată în orice moment pe prima pagină a site-ului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here