Încă un centru de asistență psiho-educațională, inaugurat la Mărășești

0
375

Un centru de asistență psiho-educațională a fost inaugurat marți la Mărășești. Centrul se adresează copiilor remigrați, miercuri urmând a fi tăiată panglica unui centru similar la Adjud.

„Am inaugurat și Centrul Zonal de Asistenţă Psiho-Educaţională Mărășești unde 100 copii remigrați beneficiază de servicii de consiliere în cadrul Proiectului „CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea – educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!”.

La Mărășești, centrul funcționează în cadrul Școlii Generale nr. 2 și este dotat cu mobilier nou, calculatoare, imprimante, video-proiectoare și toată logistica necesară desfășurării în cele mai bune condiții a ședințelor de consiliere.

Este important ca toată lumea să înțeleagă importanța educației dar și faptul că administrația Județului Vrancea este preocupată să ofere servicii atât vrâncenilor de acasă cât și celor care muncesc în străinătate pentru a-și face un rost mai bun ei și copiii lor.

Mâine urmează să fie inaugurat Centrul Zonal de Asistență Psiho-Educațională din Adjud.

Proiectul „CRESC în Vrancea! – Copiii remigraţi în Vrancea- educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!” este finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European ( SEE) 2009-2014 și și-a propus, încă de la început, reintegrarea socială şi educaţională a copiilor reveniţi în România după o perioadă petrecută în străinătate, prin implementarea unor măsuri active de consiliere psiho-educaţională dar şi a unor activităţi de dezvoltare a competenţelor părinţilor şi specialiştilor din domeniu”, a scris pe facebook președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, cel care a inaugurat centrul de la Mărășești.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here