Închisoare cu executare pentru doi foști parlamentari din Bacău

0
119
Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, fost deputat de Bacău, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

În același dosar, un alt fost deputat de Bacău, Mihai Banu, a fost condamnat, tot pentru trafic de influență, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Fiul lui Banu, Lucian Banu, a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă. Potrivit DNA, care a instrumentat dosarul, în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, prin intermediul lui Mihai Banu, Gabriel Berca a pretins şi primit de la un om de afaceri, denunţător în dosar, 185.000 euro. În contul banilor, parlamentarul ar fi urmat să intervină pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării unei sume de bani către primăria unei comune.

Banii ar fi fost necesari pentru achitarea unor lucrări de construcţii executate de firma omului de afaceri care a denunțat totul la DNA. Cei doi foști parlamentari au fost ridicați de polițiști, în baza hotărârii judecătorești definitive, și au fost duși la Penitenciarul Bacău.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here